Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1946 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammracks bit 2.0 bitar 40%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Rosmarin 2.0 msk 0%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 6%
Tillbehör:
Rödlök 1.0 styck 3%
Aubergine 1.0 styck 4%
Squash 1.0 styck 3%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 6%
Couscous 2.5 dl 37%
Vatten 3.0 dl Äts ej
Saffran 0.5 gram 0%
Kockskolan:
Så lagas lammracks > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Förbered: Låt köttet bli rumstempererat. Stick in en stektermometer. Skala och finhacka vitlök. Grovhacka lök. Gnid in köttet med lite olja, vitlök, salt, peppar och rosmarin.
- Tillbehör: Lägg löken i långpanna. Droppa över lite olja och sätt in mitt i ugnen i 10 minuter.
- Skär grönsakerna i stora bitar. Blanda in allt i långpannan. Häll på lite olja, salta och peppra. Sätt i ugn i 45 minuter. Vänd runt nån gång. Grönsakerna skall mjukna och få fin färg.
- Racks: Sätt in köttet efter halva tiden i ugnen. Stek till kärntemperatur 60-65ºC. Stektid cirka 20 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter.
- Blanda couscous med saffran. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen, låt stå 15 minuter. Rör om och blanda ner grönsakerna.
Kockens kommentar
Vill man, så kan lammracken och/eller grönsakerna glaseras med lite honung. Läs mer > Om glasering.
Fler recept inom Lammkotletter, lammracks
Liknande recept som Lammracks med saffranscouscous
-
Lambogskotletter
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Panerade lammracks på engelskt vis
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Currymarinerade dubbla lammkotletter
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Ugnsbakade lammracks med ädelostpolenta och broccoli
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Lammracks provencale med sparris och potatissallad
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Citronmarinerade dubbla lammkotletter
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lammracks med saffranscouscous
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammkotletter med rösti och katrinplommon
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kalmarlåda med skånsk potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan