För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lammracks med saffranscouscous

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammracks bit

2.0 

bitar

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Rosmarin

2.0 

msk

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Rödlök

1.0 

styck

Aubergine

1.0 

styck

Squash

1.0 

styck

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

 

Couscous

2.5 

dl

Vatten

3.0 

dl

Saffran

0.5 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammracks >

 

 

Om glasering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

7 Deadly Zins Old Vine Zinfandel

Smakrikt rött vin
Pris: 115 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1946 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 542 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammracks bit 2.0 bitar 40%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Rosmarin 2.0 msk 0%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Rödlök 1.0 styck 3%

Aubergine 1.0 styck 4%

Squash 1.0 styck 3%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 6%

 

Couscous 2.5 dl 37%

Vatten 3.0 dl Äts ej

Saffran 0.5 gram 0%

 

Kockskolan:

Så lagas lammracks > Äts ej

Om glasering > Äts ej

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Förbered: Låt köttet bli rumstempererat. Stick in en stektermometer. Skala och finhacka vitlök. Grovhacka lök. Gnid in köttet med lite olja, vitlök, salt, peppar och rosmarin.
  3. Tillbehör: Lägg löken i långpanna. Droppa över lite olja och sätt in mitt i ugnen i 10 minuter.
  4. Skär grönsakerna i stora bitar. Blanda in allt i långpannan. Häll på lite olja, salta och peppra. Sätt i ugn i 45 minuter. Vänd runt nån gång. Grönsakerna skall mjukna och få fin färg.
  5. Racks: Sätt in köttet efter halva tiden i ugnen. Stek till kärntemperatur 60-65ºC. Stektid cirka 20 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter.
  6. Blanda couscous med saffran. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen, låt stå 15 minuter. Rör om och blanda ner grönsakerna.

Kockens kommentar

Vill man, så kan lammracken och/eller grönsakerna glaseras med lite honung. Läs mer > Om glasering.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Lammkotletter, lammracks

Liknande recept som Lammracks med saffranscouscous