Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 701

GBR (GI) / port: 34
Recept: 2803 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammracks bit 2.0 styck 27%
Grillolja tunn 2.0 msk 1%
Ädelostpolenta
Polentagryn 6.0 dl 55%
Grönsaksbuljong } 3.0 dl 1%
el. grönsaksfond konc.+vatten Äts ej
Ädelost 100.0 gram 13%
Broccoli 300.0 gram 3%
Kockskolan:
Så lagas lammracks > Äts ej
Skapat av: Svenskt kött
Tillagning (40 min )
- Värm ugnen till 175ºC.
- Kött: Krydda kött med salt och peppar. Pensla med grillolja.
- Stek i ugnen i 20 minuter. Låt vila i folie 15 minuter. Skär mellan varje ben före servering.
- Tillbehör: Skär eller bryt ost i bitar. Koka polenta i buljong under omrörning cirka 6 minuter. Rör ner osten. Krydda med salt och peppar.
- Koka broccoli i saltat vatten. Servera med polenta och kött.
Kockens kommentar
Lammracks i vanlig butik säljs som regel utan fettkappa i bitar om 7-8 racks förpackade i par. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Lammkotletter, lammracks
Liknande recept som Ugnsbakade lammracks med ädelostpolenta och broccoli
-
Lambogskotletter
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Panerade lammracks på engelskt vis
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Currymarinerade dubbla lammkotletter
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Ugnsbakade lammracks med ädelostpolenta och broccoli
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Lammracks provencale med sparris och potatissallad
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Citronmarinerade dubbla lammkotletter
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lammracks med saffranscouscous
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammkotletter med rösti och katrinplommon
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kalmarlåda med skånsk potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan