Ugnsbakade lammracks med ädelostpolenta och broccoli

Foto: Svenskt Kött -

Ugnsbakade lammracks med ädelostpolenta och broccoli

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammracks bit

2.0 

styck

Grillolja tunn

2.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

 

Ädelostpolenta

 

 

 

Polentagryn

6.0 

dl

Grönsaksbuljong }

3.0 

dl

el. grönsaksfond konc.+vatten

 

 

Ädelost

100.0 

gram

Salt och svartpeppar

 

 

 

Broccoli

300.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammracks >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 701

GBR (GI) / port: 34

Recept: 2803 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 763 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammracks bit 2.0 styck 27%

Grillolja tunn 2.0 msk 1%

Salt och vitpeppar 0%

 

Ädelostpolenta 

Polentagryn 6.0 dl 55%

Grönsaksbuljong } 3.0 dl 1%

el. grönsaksfond konc.+vatten Äts ej

Ädelost 100.0 gram 13%

Salt och svartpeppar 0%

 

Broccoli 300.0 gram 3%

 

Kockskolan:

Så lagas lammracks > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Värm ugnen till 175ºC.
  2. Kött: Krydda kött med salt och peppar. Pensla med grillolja.
  3. Stek i ugnen i 20 minuter. Låt vila i folie 15 minuter. Skär mellan varje ben före servering.
  4. Tillbehör: Skär eller bryt ost i bitar. Koka polenta i buljong under omrörning cirka 6 minuter. Rör ner osten. Krydda med salt och peppar.
  5. Koka broccoli i saltat vatten. Servera med polenta och kött.

Kockens kommentar

Lammracks i vanlig butik säljs som regel utan fettkappa i bitar om 7-8 racks förpackade i par. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Lammkotletter, lammracks

Liknande recept som Ugnsbakade lammracks med ädelostpolenta och broccoli