Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 103
 
    
                Kcal / portion: 618
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 2471 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxsvans med ben 1200.0 gram 54%
Vetemjöl 4.0 msk 5%
Smör och/el. matolja 4.0 msk 17%
Fänkål 1.0 styck 3%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök 2.0 klyftor 1%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Ingefära 5.0 cm 2%
Stjärnanis 2.0 styck 0%
Korianderfrön hel 1.0 msk 0%
Sojasås 4.0 msk 2%
Risvinäger 4.0 msk 1%
Kycklingbuljong avfettad 10.0 dl 2%
Sallad:
Rädisor 1.0 knippe 1%
Bananschalottenlök 1.0 styck 2%
Citronjuice 2.0 msk 0%
Olivolja 2.0 msk 9%
Kockskolan:
Så lagas oxsvans > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 3 tim )
Se film, klicka på "Gordon" under bilden.
- Förbered: Ansa och grovhacka grönsakerna till grytan. Variera enligt eget önskemål. Det som står i ingredienslistan är det som används i filmen.
- Pudra svansbitarna med vetemjöl.
- Bryn: Hetta upp olja och/eller smör i gryta. Lägg i köttet och bryn bitarna runt om. Lägg över på fat.
- Bryn grönsakerna.
- Gryta: Tillsätt svansbitarna och kryddor. Häll på kycklingbuljong till drygt hälften, men inte så att det täcker. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme tills mört. Köttet skall lätt kunna lossas från benet. Det tar cirka 3 timmar. Kontrollera att det inte kokar tort i grytan.
- Tillbehör: Skölj av rädisorna. Riv av ätbara blad och lägg i en serveringsskål. Dela hälften av rädisorna på mitten och lägg alla i skålen. Salta och peppra. Häll på olivolja. Blanda.
Kockens kommentar
Oxsvans är en underskattad vara. Prisvärt, lättlagat och mycket gott (läs mer, klicka på ingrediensen). Klassiskt är oxsvanssoppa (läs mer > Så lagas oxsvans). Se recept via länk nedan.Alternativ
Fler recept inom Bräserat nötkött, grytstek
Liknande recept som Kryddstark bräserad oxsvans
- 
                
                    Kryddad oxstek (nötstek) bräserad på klassiskt visTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad högrevsstekTid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad bringspets (oxbringa)Tid: 1 tim (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad oxbringa med svamp och baconTid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad rullad oxbringaTid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Klassiska kalvrulader med saltgurka, eller oxruladerTid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Rödvinsbräserad oxkindTid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad rimmad oxbringa bourgignonne glaserad i ugn med stompad vitlökspotatisTid: 1 tim (+ 7 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Klassisk surstekTid: 3 tim (+ 192 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman 
- 
                
                    Klassisk slottsstek, HerrgårdsstekTid: 2 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              