För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: James Beard Foundation

Sauce Diable/Sauce piquante, pepparstark djävulssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 153

GBR (GI) / port: 0

Recept: 915 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 13%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 92 gram)

Ingredienser

Visa:

Brun grundsås ¤ 5.0 dl 44%

Schalottenlök finhackad 1.5 msk 1%

Matfett (smör) 15.0 gram 12%

Torrt vitt vin (8%) 2.5 dl 19%

el. torr vit vermouth 0%

Vattenreduktion -2.0 dl -0%

Kajennpepparpulver 0%

Svartpeppar mald 0%

Smör 30.0 gram 24%

Persilja finhackad 3.0 msk 0%

 

Tillval:

Steksky avfettad 0%

Kapris 4.0 msk Äts ej

 

Kockskolan:

Om mörka såser > Äts ej

Så avfettar man > Äts ej

Så monterar man > Äts ej

Om vattenförändringar > 0%

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Grundsås: Tillred brun grundsås (sause brune eller jus lié, se separat recept via länk nedan). Tidsåtgång här ej medräknad.
  2. Avfetta steksky om sådan finns tillgänglig från tillagning av huvudråvara. Läs mer > Så avfettar man.
  3. Finhacka lök och fräs den sakta i smör eller stekfett på medelvärme i 2 minuter utan att ta färg.
  4. Tillsätt vin och koka snabbt ner till 1/5-del.
  5. Tillsätt brun grundsåsen och eventuell steksky.
    Låt sjuda i 2 minuter. Smaka av med peppar så att den får en tydlig pepprig smak.
  6. Sauce piquante: Tillsätt finhackad kapris och/eller pickles i såsen mot slutet.
  7. Ta av kastrullen och montera smör klickvis innan servering. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Sauce Diable serveras till stekt kyckling, stekt eller bräserat griskött, fläskkotletter, oxkött eller köttrester. Läs mer > Mörka såser. Jämför recept > Poulet grillé ā la Diable. I brist på brun grundsås används en avredd sky på buljongtärning eller koncentrerad fond (se recept via länk nedan). Såsen blir avancerad om grundsås måste tillredas.

Tillhörande recept

Sauce brune, brun grundsås

Jus lié, avredd sky

Avredd sky på tärning eller koncentrerad fond

Poulet grillé ā la Diable

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Mörka såser, skysåser

Liknande recept som Sauce Diable/Sauce piquante, pepparstark djävulssås