Poulet grillé ā la Diable en crapaudine, klassisk fransk grillad djävulskyckling

Foto: Enviede Cuisine

Poulet grillé ā la Diable en crapaudine, klassisk fransk grillad djävulskyckling

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kyckling hel med skinn

1.0 

styck

Smör

50.0 

gram

Matolja

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Panering:

 

Senap fransk osötad

3.0 

msk

Schalottenlök finhackad

1.5 

msk

Timjan torkad

0.5 

tsk

el. dragon torkad

 

 

Kajennpeppar mald

1.0 

krm

Vitt bröd smulat

3.0 

skivor

el. ströbröd

 

 

 

Tillbehör:

 

Tomater

8.0 

styck

Gröna bönor färska

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så grillas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Clairet du Château de Lisennes

Torrt rosévin
Pris: 79 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 701

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2804 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 10%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 456 gram)

Ingredienser

Visa:

Kyckling hel med skinn 1.0 styck 65%

Smör 50.0 gram 13%

Matolja 1.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

 

Panering:

Senap fransk osötad 3.0 msk 2%

Schalottenlök finhackad 1.5 msk 0%

Timjan torkad 0.5 tsk 0%

el. dragon torkad 0%

Kajennpeppar mald 1.0 krm 0%

Vitt bröd smulat 3.0 skivor 8%

el. ströbröd 0%

 

Tillbehör:

Tomater 8.0 styck 5%

Gröna bönor färska 200.0 gram 2%

 

Kockskolan:

Så grillas kyckling > Äts ej

Tillagning

  1. Värm upp ugnsgrillen.
  2. Dela kycklingen i delar, eller skär upp den "en crapaudine" (se nedan).
  3. Smält smör med olja i en kastrull. 
  4. Torka av fågeln noga och pensla med smöret. Lägg fågeln med skinnsidan nedåt i en långpanna.
  5. Grilla 1: Lägg kycklingen på långpanna och ställ in i ugn 12-15 centimeter under grillelementet. Grilla i 10 minuter, vänd och grilla ytterligare 10 minuter. Ös med stekfett var 5:e minut. Fågeln skall vara mycket lätt brynta.
  6. Panering: Skär bort kanterna på brödet och mixa till smulor i en mixer. Alternativt använd ströbröd. Skala och hacka löken mycket fint. Finhacka och timjan/dragon. Blanda senap med lök och kryddor. Tillsätt smörolja droppvis under kraftig vispning tills det bildas en majonnäsliknande kräm. Spar överblivet fett till senare.
  7. Ta ut fågeln och salta sparsamt. Pensla "senapsmajonnäsen" på fågeln.
  8. Häll ut brödsmulor/ströbröd på ett fat. Rulla fågeln i brödet. Klappa in det så att det sitter kvar.
  9. Grilla 2: Lägg kycklingen i långpannan och stänk på hälften av resterande oljesmör. Ställ in nertill i ugnen och bryn köttet i måttlig grillvärme i 10 minuter. Vänd, ös över resterande fett och grilla i ytterligare 10 minuter. Rätten är klar när köttsaften är klar, ej rosaröd.
  10. Tillbehör: Halvera tomaterna, krydda och grilla dem i ugnen 10 minuter, eller stek dem i panna. Lättkoka bönor.
  11. Servera snarast.

Kockens kommentar

"En crapaudine" (som en liten padda, crapaud = padda) är ett fiffigt franskt sätt att skära upp hel fågel. Man skär bort ryggbenet med kniv via buken, gör ett hack i nyckelbenet och viker sedan ut fågeln. Se film på > Så grillas kyckling.

Passar till

Sauce diable

Fler recept inom Grillad kyckling, fågel

Liknande recept som Poulet grillé ā la Diable en crapaudine, klassisk fransk grillad djävulskyckling