Jus lié, avredd sky på koncentrerad fond eller buljongtärning

Foto: BigOven

Jus lié, avredd sky på koncentrerad fond eller buljongtärning

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Oxbuljongtärning

1.0 

styck

el. oxfond konc.

1.5 

msk

el. kalvfond konc.

1.5 

msk

Vatten

5.0 

dl

Gul lök hackad

3.0 

msk

Morot hackad/tärnad

3.0 

msk

Blekselleri hackad

1.0 

msk

Rödvin

2.5 

dl

el. torrt vitt vin

 

 

el. torr vit vermouth

 

 

Persiljestjälkar

2.0 

styck

Lagerblad

0.5 

blad

Timjan torkad

1.0 

krm

 

Tillval:

 

Tomatpuré konserv

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om mörka såser >

 

 

Om ljusa såser >

 

 

Om vinsåser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 31

Kcal / portion: 41

GBR (GI) / port: 0

Recept: 206 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 131 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxbuljongtärning 1.0 styck 6%

el. oxfond konc. 1.5 msk Äts ej

el. kalvfond konc. 1.5 msk Äts ej

Vatten 5.0 dl 0%

Gul lök hackad 3.0 msk Äts ej

Morot hackad/tärnad 3.0 msk Äts ej

Blekselleri hackad 1.0 msk Äts ej

Rödvin 2.5 dl 94%

el. torrt vitt vin Äts ej

el. torr vit vermouth Äts ej

Persiljestjälkar 2.0 styck Äts ej

Lagerblad 0.5 blad Äts ej

Timjan torkad 1.0 krm Äts ej

 

Tillval:

Tomatpuré konserv 1.0 msk Äts ej

 

Kockskolan:

Om mörka såser > Äts ej

Om ljusa såser > Äts ej

Om vinsåser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sjud alla ingredienser i 20-30 minuter.
  2. Sila genom fin sil.
  3. Använd såsen till andra såser, grytor eller på annat sätt som en mörk eller ljus grundsås.

Kockens kommentar

För att likna en god brun eller ljus grundsås måste koncentrade fonder smakförstärkas.

Alternativ

Jus lié, avredd sky

Sauce brune, brun grundsås

Fler recept inom Mörka såser, skysåser

Liknande recept som Jus lié, avredd sky på koncentrerad fond eller buljongtärning