Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 383
 
    
                Kcal / portion: 93
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 4648 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 18%
Kolhydrater: 50%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör 250.0 gram 39%
Strösocker 1.5 dl 12%
Vaniljsocker 2.0 tsk 1%
Kardemumma krossad 1.0 tsk 0%
Ägg 2.0 styck 3%
Vetemjöl 6.5 dl 30%
Bakpulver 0.5 tsk 0%
Salt 1.0 krm 0%
Garnering:
Lingonsylt konserverad 2.0 dl 7%
Florsocker 1.5 dl 8%
Vatten 1.0 msk 0%
Kockskolan:
Om småkakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
Kock: Kungsörnen
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Deg: Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt ägg, vetemjöl, bakpulver och salt och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
- Dela degen i hanterbara bitar och forma till rullar. Lägg rullarna på två plåtar täckta med bakplåtspapper. Platta till rullarna och gör en skåra i mitten med pekfingret. Fyll längderna med sylt.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
- Blanda florsocker och vatten till en glasyr och ringla över kakorna. Skär i sneda snittar.
- Förvara i burk med lock i ett par veckor. Kan frysas i 3 månader.
Kockens kommentar
Sylten bör vara fast för att inte rinna ut. Blanda med lite stärkelsemjöl om den är lös.Alternativ
Fler recept inom Skurna småkakor
Liknande recept som Lingon- och kardemummasnittar
- 
                
                    Mördeg - pâte sabléeTid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mördegskakor grundreceptTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    BondkakorTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kakor med vit choklad och pekannötterTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tarek, Hummingbird Bakery 
- 
                
                    Schackrutor och chokladsnurrorTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    BrysselkexTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gaffelkakor, randiga mördegskakorTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Finska pinnar eller vaniljpinnarTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ungherrar, mördegskakaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Torplyckor, vardagskaka med god rågsmakTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    