Lingon- och kardemummasnittar

Foto: Kungsörnen ¤

Lingon- och kardemummasnittar

Lägg till ingredienser

Antal: 50

Smör

250.0 

gram

Strösocker

1.5 

dl

Vaniljsocker

2.0 

tsk

Kardemumma krossad

1.0 

tsk

Ägg

2.0 

styck

Vetemjöl

6.5 

dl

Bakpulver

0.5 

tsk

Salt

1.0 

krm

 

Garnering:

 

Lingonsylt konserverad

2.0 

dl

Florsocker

1.5 

dl

Vatten

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 383

Kcal / portion: 93

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4648 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 18%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 24 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör 250.0 gram 39%

Strösocker 1.5 dl 12%

Vaniljsocker 2.0 tsk 1%

Kardemumma krossad 1.0 tsk 0%

Ägg 2.0 styck 3%

Vetemjöl 6.5 dl 30%

Bakpulver 0.5 tsk 0%

Salt 1.0 krm 0%

 

Garnering:

Lingonsylt konserverad 2.0 dl 7%

Florsocker 1.5 dl 8%

Vatten 1.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Deg: Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt ägg, vetemjöl, bakpulver och salt och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  3. Dela degen i hanterbara bitar och forma till rullar. Lägg rullarna på två plåtar täckta med bakplåts­papper. Platta till rullarna och gör en skåra i mitten med pekfingret. Fyll längderna med sylt.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna. 
  5. Blanda florsocker och vatten till en glasyr och ringla över kakorna. Skär i sneda snittar.
  6. Förvara i burk med lock i ett par veckor. Kan frysas i 3 månader.

Kockens kommentar

Sylten bör vara fast för att inte rinna ut. Blanda med lite stärkelsemjöl om den är lös.

Alternativ

Syltkakor

Äppelgrottor

Wienerstänger

Aprikosfyllda småkakor

Fler recept inom Skurna småkakor

Liknande recept som Lingon- och kardemummasnittar