Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 89

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2219 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Smör rumsvarmt 50.0 gram 16%
Farinsocker 1.0 dl 13%
Honung flytande 0.5 msk 2%
Ägg 1.0 styck 3%
Vetemjöl 1.5 dl 14%
Grahamsmjöl 1.0 dl 9%
Bikarbonat, natron 0.5 tsk 0%
Vaniljsocker 1.0 tsk 1%
Fyllning:
Aprikoser torkade 300.0 gram 33%
Strösocker 0.5 dl 9%
Vatten 3.0 dl 0%
Kockskolan:
Om mördeg > Äts ej
Om småkakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Deg: Rör socker och smör poröst. Tillsätt honung och ägg. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt detta och arbeta ihop till en smidig deg. Plasta in degen, lägg i kyl cirka en timme.
- Förvärm på ugnen 175°C.
- Fyllning: Koka upp aprikoser, vatten och socker i en kastrull. Låt sjuda tills nästan allt vatten kokat bort. Kör blandningen i en mixer till en slät smet.
- Forma: Ta ut degen från kylen. Dela den i 2 delar. Kavla ut delarna på mjölat bakbord till rektanglar cirka 10x30 centimeter. Bred ut fyllningen som en sträng i mitten av varje rektangel.
- Vik först över ena långsidan mot mitten och sedan den andra långsidan mot mitten så att skarvarna ligger omlott. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
- Låt svalna någon minut och skär sedan upp dem i cirka 2,5 centimeter breda bitar.
Alternativ
Fler recept inom Skurna småkakor
Liknande recept som Aprikosfyllda småkakor
-
Mördeg - pâte sablée
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mördegskakor grundrecept
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bondkakor
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kakor med vit choklad och pekannötter
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tarek, Hummingbird Bakery
-
Schackrutor och chokladsnurror
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Brysselkex
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gaffelkakor, randiga mördegskakor
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Finska pinnar eller vaniljpinnar
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungherrar, mördegskaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Torplyckor, vardagskaka med god rågsmak
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan