Cotriade Bretonne, fisksoppa från Bretagne

Foto: Isrebetv YouTube

Cotriade Bretonne, fisksoppa från Bretagne

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fisk och fiskrens

800.0 

gram

Skaldjur med skal

500.0 

gram

Smör

 

 

Gul lök

0.5 

styck

Purjolök

0.5 

styck

Krossade tomater

200.0 

gram

Vatten

1.0 

liter

Bouquet garni

1.0 

sats

Potatis

3.0 

styck

Kålrot

0.5 

gram

Kajennpepparpulver

 

 

Saffran

 

 

Salt och peppar

 

 

Lantbröd ljust

2.0 

skivor

 

Tillval:

 

Morot

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om soppor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 358

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1433 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 1%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 638 gram)

Ingredienser

Visa:

Fisk och fiskrens 800.0 gram 29%

Skaldjur med skal 500.0 gram 28%

Smör 0%

Gul lök 0.5 styck 2%

Purjolök 0.5 styck 2%

Krossade tomater 200.0 gram 3%

Vatten 1.0 liter 0%

Bouquet garni 1.0 sats 1%

Potatis 3.0 styck 14%

Kålrot 0.5 gram 0%

Kajennpepparpulver 0%

Saffran 0%

Salt och peppar 0%

Lantbröd ljust 2.0 skivor 19%

 

Tillval:

Morot 1.0 styck 3%

 

Kockskolan:

Om soppor > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

Se film tillagning > Klicka på texten under bilden.

  1. Ansa fisk, skär i 5 centimeters bitar. Skala lök och skär i mindre bitar. Skala vitlök. Ansa och skiva purjo. Skala och grovskiva morot. Skala potatis och skär i stora bitar.
  2. Hetta upp smör i en stor stekkastrull. Tillsätt lök. Fräs den försiktigt några minuter på låg värme utan att bränna.
  3.  Tillsätt vatten, krossade tomater och kryddbukett. Även fiskrens om sådan finns. Låt koka upp och sjuda i några minuter. Plocka ur fiskrenset.
  4. Låt sjuda i 20 minuter.
  5. Tillsätt fisk i bitar och skaldjur, till exempel musslor och räkor. Mer vatten om så behövs. Låt sjuda 5-10 minuter.
  6. Gnid in brödskivorna med vitlöksklyfta. Lägg dom i serveringsskål.
  7. Lyft ur fiskbitar, skaldjur och grönsakstärningar på brödet.
  8. Sila soppan ner i en kastrull. smaka av med kajennpeppar salt och peppar. Häll några skopor av buljongen över fisk och bröd. Servera.

Kockens kommentar

Välj flera olika fiskar som kummel, torsk, makrill, sill, havsål, brax med flera, allt efter tillgång. Läs mer > Om soppor.

Bouquet garni är "en välfylld bukett" av olika kryddkvistar samlade i en bukett med snöre runt. Kryddorna i buketten kan variera men klassisk sammansättning är det gröna från purjolök, blad från blekselleri, några persiljestjälkar, ett lagerblad och en kvist timjan. Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Alternativ

Bouillabaise

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Cotriade Bretonne, fisksoppa från Bretagne