Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 953

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3811 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 18%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Makrill färsk i bitar 700.0 gram 52%
Lag:
Vatten 1.0 liter Äts ej
Ättikssprit 12% 2.0 msk Äts ej
Lagerblad 1.0 blad Äts ej
Vitpeppar 4.0 korn Äts ej
Kryddpeppar 5.0 korn Äts ej
Salt 1.0 msk Äts ej
Dillstjälkar Äts ej
Sås:
Creme fraiche 4.0 dl 34%
Senap skånsk 0%
Dijonsenap ¤ 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 14%
Kockskolan:
Om inkokning, aladåb > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 2 tim )
- Skär fisken i 3-4 centimeter tjocka skivor. Ställ dem tätt bredvid varandra i en kastrull så att de behåller formen.
- Koka upp lag och slå den över så att det täcker fisken.
- Låt fisken sjuda cirka 10 minuter tills fenorna lätt lossnar, varefter fisken får kallna i sitt spad.
- Vispa upp crème fraiche så att den blir fast. Blanda ner senap och smaka av.
- Skala och koka potatis.
Kockens kommentar
Inkokt (= kall) makrill var förr vanligt på smörgåsbordet. Fisken kan också ätas varm, då gärna med pepparrotssås (vit grundsås med riven pepparrot). Skarpsås är ett annat klassiskt tillbehör (se recept via länk nedan). Makrill kan också tillredas som aladåb (kall i stelnad gelé). Läs mer > Inkokning, aladåb.Passar till
Fler recept inom Inkokt fisk
Liknande recept som Klassisk inkokt makrill, kokt makrill
-
Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Annes i ättika inkokta sommarlax
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläderinkokt regnbåge (regnbågslax) med citrusyoghurt
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ciderinkokt lax med äppelyoghurt
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inkokt lax med svensk Caesarsås
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Inkokt strömming
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Klassisk inkokt makrill, kokt makrill
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäs
Tid: 24 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Glögginkokt lax med stuvad grönkål
Tid: 5 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan