Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 50

Kcal / portion: 139

GBR (GI) / port: 7
Recept: 696 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strömming hel 1.5 gram 0%
Salt 0%
Dill 0%
Lag:
Ättikssprit 12% 2.0 dl 14%
Vatten 5.0 dl 0%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Vitpeppar 10.0 korn 0%
Kryddpeppar 6.0 korn 0%
Strösocker 3.0 tsk 8%
Salt 1.5 tsk 0%
Tillval:
Gul lök 0%
Tillval:
Potatis 800.0 gram 77%
Dill 0%
Kockskolan:
Så inkokas fisk > Äts ej
Om inkokning, aladåb > Äts ej
Läs om Tore Wretman > Äts ej
Kock: Tore Wretman
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Rensa strömmingen och ta bort ryggbenet. Skölj och låt torka.
- Salta strömmingen och strö på lite finklippt dill på köttsidan.
- Koka ihop lagen.
- Rulla ihop fisken med skinnsidan utåt. Lägg dem skavfötters i en eldfast form.
- Slå över den heta lagen och låt koka sakta i 5 minuter.
- Låt strömmingen kallna i lagen, gärna över natt. Rätten serveras kall.
- Koka potatis, helst färsk dillpotatis.
Kockens kommentar
Klassiskt alternativ med ryggbenet kvar. Koka upp en lag av vatten, salt och rikligt med dillstjälkar och dillkvistar. Lägg i urtagna, sköljda och saltade strömmingar. Koka långsamt i 5-6 minuter. Låt kallna i spad utan lock. Läs mer om inkokning fisk > Så inkokas fisk.Alternativ
Fler recept inom Inkokt fisk
Liknande recept som Inkokt strömming
-
Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Annes i ättika inkokta sommarlax
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläderinkokt regnbåge (regnbågslax) med citrusyoghurt
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ciderinkokt lax med äppelyoghurt
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inkokt lax med svensk Caesarsås
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Inkokt strömming
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Klassisk inkokt makrill, kokt makrill
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäs
Tid: 24 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Glögginkokt lax med stuvad grönkål
Tid: 5 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan