Kyckling med medelhavssmak

Foto: Medlemsrecept

Kyckling med medelhavssmak

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé utan skinn

400.0 

gram

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Svartpeppar

1.0 

krm

Körsbärstomater

125.0 

gram

Rucolasallat

0.5 

knippe

Oliver svarta avrunna

0.5 

dl

Soltorkade tomater i olja avrunnet

50.0 

gram

Crème fraiche lätt

1.0 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Ris

2.0 

dl

Matlagningsgrädde

2.5 

dl

Sambal oelekpasta }

2.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 469

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1874 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 335 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé utan skinn 400.0 gram 22%

Smör normalsaltat 1.0 msk 5%

Salt 1.0 tsk 0%

Svartpeppar 1.0 krm 0%

Körsbärstomater 125.0 gram 2%

Rucolasallat 0.5 knippe 0%

Oliver svarta avrunna 0.5 dl 4%

Soltorkade tomater i olja avrunnet 50.0 gram 5%

Crème fraiche lätt 1.0 dl 9%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Ris 2.0 dl 31%

Matlagningsgrädde 2.5 dl 21%

Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kycklingen i bitar och bryn i smör i en stekpanna. Lägg dem i en långpanna.
  3. Dela körsbärstomater i halvor och grovhacka rucola.
  4. Finhacka soltorkade tomater eller mixa grovt och rör i crème fraiche, matlagningsgrädde, vitlök och sambal. Salta och peppra. Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugnen.
  5. Strö tomater och rucola över kycklingen tillsammans med oliver.

Kockens kommentar

Soltorkade tomater, oliver och vitlök gör kycklingen sällskap. Kycklingfilé kan bytas mot kycklinglårfilé. Rucolan kan bytas mot färsk basilika.

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Kyckling med medelhavssmak