Potatis- och sockerärtssoppa med fetaost

Foto: Medlemsrecept

Potatis- och sockerärtssoppa med fetaost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis fast sort

400.0 

gram

Purjolök

20.0 

cm

Olivolja

3.0 

tsk

Vatten

14.0 

dl

Hönsbuljongtärning

3.0 

styck

Sockerärter

200.0 

gram

Persilja finhackad

6.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Peppar

1.0 

krm

Fetaost

50.0 

gram

Valnötskärnor

8.0 

styck

Honung flytande

2.0 

tsk

Rågbröd

4.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 348

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1391 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 557 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis fast sort 400.0 gram 18%

Purjolök 20.0 cm 3%

Olivolja 3.0 tsk 8%

Vatten 14.0 dl 0%

Hönsbuljongtärning 3.0 styck 5%

Sockerärter 200.0 gram 5%

Persilja finhackad 6.0 msk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Peppar 1.0 krm 0%

Fetaost 50.0 gram 11%

Valnötskärnor 8.0 styck 11%

Honung flytande 2.0 tsk 3%

Rågbröd 4.0 skivor 36%

Tillagning

  1. Skala och skiva potatisen. Ansa och strimla purjolöken. Hetta upp oljan.
  2. Fräs löken mjuk och blank. Tillsätt potatisen och fräs ytterligare en stund.
  3. illsätt vatten och buljongtärning. Sjud soppan i ca 8 min.
  4. Klipp sockerärterna mitt itu och lägg i soppan tillsammans med persilja. Koka upp.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda mosad fetaost med valnötter och honung. Klicka på soppan och servera tillsammans med bröd.

Kockens kommentar

Recept från MåBra.

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Potatis- och sockerärtssoppa med fetaost