Tonfisksoppa

Foto: Medlemsrecept

Tonfisksoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Morot

150.0 

gram

Fänkål

150.0 

gram

Purjolök

150.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja

2.0 

tsk

Tomatpuré konserv

4.0 

msk

Timjan färskhackad

2.0 

msk

Vitt vin

2.0 

dl

Vatten

8.0 

dl

Fiskbuljongtärning

2.0 

styck

Körsbärstomater burk

200.0 

gram

Tonfisk i vatten konserv

2.0 

burkar

Oliver svarta avrunna

20.0 

styck

Kapris

2.0 

msk

Räkor skalade

120.0 

gram

Bladpersilja

2.0 

knippen

Surdegsbröd

200.0 

gram

Matlagningsyoghurt

6.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 410

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1640 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 2%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 603 gram)

Ingredienser

Visa:

Morot 150.0 gram 3%

Fänkål 150.0 gram 2%

Purjolök 150.0 gram 2%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Olivolja 2.0 tsk 5%

Tomatpuré konserv 4.0 msk 2%

Timjan färskhackad 2.0 msk 0%

Vitt vin 2.0 dl 8%

Vatten 8.0 dl 0%

Fiskbuljongtärning 2.0 styck 3%

Körsbärstomater burk 200.0 gram 2%

Tonfisk i vatten konserv 2.0 burkar 19%

Oliver svarta avrunna 20.0 styck 5%

Kapris 2.0 msk 0%

Räkor skalade 120.0 gram 8%

Bladpersilja 2.0 knippen 1%

Surdegsbröd 200.0 gram 32%

Matlagningsyoghurt 6.0 msk 6%

Tillagning

  1. Fräs morot, fänkål, purjolök och vitlök i olja.
  2. Rör ner tomatpuré och timjan.
  3. Späd med vin och vatten, smula ner buljongtärningen. Koka cirka 10 min.
  4. Tillsätt tomater, tonfisk, oliver och kapris. Hetta upp och blanda sist ner räkor och persilja.

Kockens kommentar

Recept från MåBra.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Tonfisksoppa