
Lax med fetaosttäcke och zucchinispagetti
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 476

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1904 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé portionsbit 4.0 styck 53%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Soltorkade tomater 10.0 styck 4%
Fetaost 1.0 skiva 2%
Creme fraiche 2.0 dl 34%
Basilika färsk 0.5 dl 0%
Tillbehör:
Zucchini 2.0 styck 6%
Skapat av: LCHF-butiken
Tillagning
- Smula fetaost. Strimla soltorkade tomater tunt. Rör ihop med creme fraiche, pressad vitlök och strimlade basilikablad.
- Lägg laxfiléer i en smord ugnsform. Salta och peppra. Fördela röran över filéerna. Grädda cirka 15 minuter på 200°C.
- Använd potatisskalare och skala långa remsor av zucchini ända in till kärnhuset. Koka zucchinin 1-2 minuter i väl saltat vatten.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Lax med fetaosttäcke och zucchinispagetti
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan