Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 293

Kcal / portion: 133

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3200 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 6%
Ingredienser
Rågmjöl fint 4.0 dl 22%
Vetemjöl 6.0 dl 40%
Havregryn 2.0 dl 8%
Jäst färsk 50.0 gram 2%
Hushållsmargarin mjölkfritt 50.0 gram 11%
Havredryck naturell (Oatly) 5.0 dl 7%
Salt 2.0 tsk 0%
Strösocker 1.0 msk 2%
Aprikoser torkad hackad 0.8 dl 3%
Vattenreduktion bröd -3.0 dl -0%
Pensling
Havredryck naturell (Oatly) 0.5 dl 1%
Pumpakärnor 3.0 msk 5%
Kockskolan:
Så rundrivs deg > Äts ej
Om ljust matbröd > Äts ej
Så bakas ljust bröd > Äts ej
Baka matbröd med jäst > Äts ej
Om kalljäsning bröddeg > Äts ej
Om kuvertbröd > Äts ej
Skapat av: Oatly
Tillagning (1 tim + 1 tim 30 min )
- Deg: Smula ner jäst i en bunke. Smält margarin. Tillsätt Oatly färsk Havredryck. Värm till 37°C. Rör ut jästen med lite av degspadet.
- Rör ner resten av vätskan tillsammans med salt, socker, aprikoser, havregryn och rågmjöl. Tillsätt sedan vetemjölet lite i taget. Arbeta degen i cirka fem minuter i maskin. Låt jäsa övertäckt i cirka 1 timme.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Forma: Lägg degen på ett mjölat bakbord. Dela i portionsbitar à 60 gram stycke för små bullar. Rundriv (forma) runda bullar och låt dem jäsa på plåt med bakplåtspapper i 30 minuter.
- Klipp ett kryss i varje bulle. Pensla bullarna med Oatly färsk Havredryck. Strö över pumpafrön.
- Gräddas mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Kockens kommentar
Bullarna kan även kalljäsas i kylskåp över natten (läs mer > Om kalljäsning jäsdeg). Då halverar du mängden jäst och använder kall degvätska. Forma degen till bullar på morgonen och låt de jäsa på plåt under bakduk i 30 minuter. Brödet passar väl till kuvertbröd (läs mer > Om kuvertbröd).Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 12 cl vatten per bulle har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Alternativ
Fler recept inom Små bröd, frallor, kuvertbröd
Liknande recept som Havre- och rågbullar med pumpafrön
-
Frallor, småfranska, kuvertbröd - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Källarfranska, kalljäst snabbt frukostbröd
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Matgeek
-
Grahamsfrallor med sirap
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kalljästa grahamsfrallor
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Havre- och rågbullar med pumpafrön
Tid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Skållade havrebullar
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkla yoghurtfrallor
Tid: 30 min (+ 40 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fiberrika rågflingebullar
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kungsörnen
-
Rosenbröd, kuvertbröd
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Smakrika solroskusar, kuvertbröd
Tid: 1 tim (+ 2 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia