Enkla yoghurtfrallor

Enkla yoghurtfrallor

Lägg till ingredienser

Antal medestora frallor: 30

Vetemjöl

2.0 

liter

Torrjäst

2.0 

förp.

Vatten till bröddeg

7.5 

dl

Rapsolja

1.0 

dl

Yoghurt naturell 3%

2.0 

dl

Salt

2.0 

tsk

Vattenreduktion bröd

-3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om filmjölksbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 285

Kcal / portion: 173

GBR (GI) / port: 17

Recept: 5194 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 61 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 2.0 liter 81%

Torrjäst 2.0 förp. 2%

Vatten till bröddeg 7.5 dl 0%

Rapsolja 1.0 dl 14%

Yoghurt naturell 3% 2.0 dl 2%

Salt 2.0 tsk 0%

Vattenreduktion bröd -3.0 dl -0%

 

Kockskolan:

Om filmjölksbröd > Äts ej

Tillagning (30 min + 40 min )

  1. Deg: Blanda jäst med fingervarmt vatten. Låt svälla en stund. Tillsätt yoghurt och hälften av mjölet. Blanda i olja, salt och resten av mjölet. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 20 minuter.
  2. Forma: Ta upp degen och knåda den smidig. Forma runda bollar (~70 gram/st). Lägg bollarna på bakplåts­pappers­klädd plåt. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Grädda 10-15 minuter.

Kockens kommentar

Detta recept är ett av de populäraste recepten på förskola Båten i Stockholm där det har tillagats och smakats av kräsna 2 till 5 åringar. Läs mer > Om filmjölksbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat vitt bröd är runt 35%. Cirka 10 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Småbröd grundrecept

Fler recept inom Små bröd, frallor, kuvertbröd

Liknande recept som Enkla yoghurtfrallor