Havre- och rågbullar med pumpafrön

Foto: Oatly ¤

Havre- och rågbullar med pumpafrön

Lägg till ingredienser

Antal små bullar: 24

Rågmjöl fint

4.0 

dl

Vetemjöl

6.0 

dl

Havregryn

2.0 

dl

Jäst färsk

50.0 

gram

Hushållsmargarin mjölkfritt

50.0 

gram

Havredryck naturell (Oatly)

5.0 

dl

Salt

2.0 

tsk

Strösocker

1.0 

msk

Aprikoser torkad hackad

0.8 

dl

Vattenreduktion bröd

-3.0 

dl

 

Pensling

 

 

 

Havredryck naturell (Oatly)

0.5 

dl

Pumpakärnor

3.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så rundrivs deg >

 

 

Om ljust matbröd >

 

 

Så bakas ljust bröd >

 

 

Baka matbröd med jäst >

 

 

Om kalljäsning bröddeg >

 

 

Om kuvertbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 293

Kcal / portion: 133

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3200 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 6%

(Tillagad portion: 46 gram)

Ingredienser

Visa:

Rågmjöl fint 4.0 dl 22%

Vetemjöl 6.0 dl 40%

Havregryn 2.0 dl 8%

Jäst färsk 50.0 gram 2%

Hushållsmargarin mjölkfritt 50.0 gram 11%

Havredryck naturell (Oatly) 5.0 dl 7%

Salt 2.0 tsk 0%

Strösocker 1.0 msk 2%

Aprikoser torkad hackad 0.8 dl 3%

Vattenreduktion bröd -3.0 dl -0%

 

Pensling 

Havredryck naturell (Oatly) 0.5 dl 1%

Pumpakärnor 3.0 msk 5%

 

Kockskolan:

Så rundrivs deg > Äts ej

Om ljust matbröd > Äts ej

Så bakas ljust bröd > Äts ej

Baka matbröd med jäst > Äts ej

Om kalljäsning bröddeg > Äts ej

Om kuvertbröd > Äts ej

Skapat av: Oatly

Tillagning (1 tim + 1 tim 30 min )

  1. Deg: Smula ner jäst i en bunke. Smält margarin. Tillsätt Oatly färsk Havredryck. Värm till 37°C. Rör ut jästen med lite av degspadet.
  2. Rör ner resten av vätskan tillsammans med salt, socker, aprikoser, havregryn och rågmjöl. Tillsätt sedan vetemjölet lite i taget. Arbeta degen i cirka fem minuter i maskin. Låt jäsa övertäckt i cirka 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Forma: Lägg degen på ett mjölat bakbord. Dela i portionsbitar à 60 gram stycke för små bullar. Rundriv (forma) runda bullar och låt dem jäsa på plåt med bakplåtspapper i 30 minuter.
  5. Klipp ett kryss i varje bulle. Pensla bullarna med Oatly färsk Havredryck. Strö över pumpafrön.
  6. Gräddas mitt i ugnen i 12-15 minuter.

Kockens kommentar

Bullarna kan även kalljäsas i kylskåp över natten (läs mer > Om kalljäsning jäsdeg). Då halverar du mängden jäst och använder kall degvätska. Forma degen till bullar på morgonen och låt de jäsa på plåt under bakduk i 30 minuter. Brödet passar väl till kuvertbröd (läs mer > Om kuvertbröd).

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 12 cl vatten per bulle har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Småfranska grundrecept

Grahamsfrallor

Havre- och rågbullar

Skållade havrebullar

Fler recept inom Små bröd, frallor, kuvertbröd

Liknande recept som Havre- och rågbullar med pumpafrön