Italienska spättarullar

Foto: Jönssons bilder

Italienska spättarullar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spättafilé

600.0 

gram

Oliver svarta kärnfria

10.0 

styck

Soltorkade tomater i olja avrunnet

5.0 

styck

Basilika färsk

1.0 

kruka

Potatismjöl (Kockens}

2.0 

msk

Olivolja

0.5 

dl

Vitt vin

1.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Vitpeppar mald

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 297

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1188 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 204 gram)

Ingredienser

Visa:

Spättafilé 600.0 gram 46%

Oliver svarta kärnfria 10.0 styck 4%

Soltorkade tomater i olja avrunnet 5.0 styck 6%

Basilika färsk 1.0 kruka 1%

Potatismjöl (Kockens} 2.0 msk 6%

Olivolja 0.5 dl 32%

Vitt vin 1.0 dl 6%

Salt 1.0 tsk 0%

Vitpeppar mald 1.0 krm 0%

Skapat av: Kockens

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C. Hacka oliver. Strimla tomater. Finhacka cirka hälften av basilika. Blanda oliver, tomater, finhackad basilika och potatismjöl. Tillsätt olja.
  2. Lägg ut spättafiléer på en skärbräda eller dylikt. Strö över salt och peppar. Lägg en klick olivröra på varje filé och rulla ihop. Spara lite röra till garnering.
  3. Lägg spättarullarna i en lätt smord ugnssäker form. Garnera med resterande olivröra. Häll över vinet. Tillaga mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  4. Garnera spättan med de sparade basilikabladen. Servera med kokt, gärna pressad potatis och gröna bönor.

Kockens kommentar

Tips: Spättarullarna går även bra att laga i mikrovågsugn på full effekt (max 800W), 6-8 minuter. Använd en mikrosäker form som inte behöver smörjas.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Italienska spättarullar