Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 297

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1188 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spättafilé 600.0 gram 46%
Oliver svarta kärnfria 10.0 styck 4%
Soltorkade tomater i olja avrunnet 5.0 styck 6%
Basilika färsk 1.0 kruka 1%
Potatismjöl (Kockens} 2.0 msk 6%
Olivolja 0.5 dl 32%
Vitt vin 1.0 dl 6%
Salt 1.0 tsk 0%
Vitpeppar mald 1.0 krm 0%
Skapat av: Kockens
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 225°C. Hacka oliver. Strimla tomater. Finhacka cirka hälften av basilika. Blanda oliver, tomater, finhackad basilika och potatismjöl. Tillsätt olja.
- Lägg ut spättafiléer på en skärbräda eller dylikt. Strö över salt och peppar. Lägg en klick olivröra på varje filé och rulla ihop. Spara lite röra till garnering.
- Lägg spättarullarna i en lätt smord ugnssäker form. Garnera med resterande olivröra. Häll över vinet. Tillaga mitt i ugnen cirka 10 minuter.
- Garnera spättan med de sparade basilikabladen. Servera med kokt, gärna pressad potatis och gröna bönor.
Kockens kommentar
Tips: Spättarullarna går även bra att laga i mikrovågsugn på full effekt (max 800W), 6-8 minuter. Använd en mikrosäker form som inte behöver smörjas.Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Italienska spättarullar
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: