Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 338

Kcal / portion: 747

GBR (GI) / port: 4
Recept: 5976 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 23%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg
Smör el. margarin 200.0 gram 24%
Vetemjöl 3.5 dl 12%
Potatismjöl (Kockens} 2.0 dl 8%
Strösocker 1.0 dl 6%
Fyllning
Blåbär färska 5.0 dl 3%
Strösocker 0.5 dl 3%
Potatismjöl (Kockens} 1.0 msk 1%
Tillvalsalternativ:
Vaniljsås färdig 8.0 dl 42%
Vaniljglass 0%
Kockskolan:
Gallerskärare > Äts ej
Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej
Skapat av: Kockens
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Deg: Smula ihop matfett med vetemjöl, potatismjöl och socker till en deg. Se degalternativ nedan. Tryck ut hälften av degen i en pajform.
- Förgrädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
- Kavla ut resten av degen. Skär eller sporra ut remsor.
- Paj: Lägg bär i pajskalet. Strö över socker och potatismjöl. Lägg ett galler av remsorna över fyllningen.
- Grädda 20-25 minuter.
- Blåbärspajen är god ljummen med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.
Kockens kommentar
Hemlagad vaniljsås är godare och lätt att tillaga. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om vaniljsås/-kräm.Alternativ
Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer
Liknande recept som Blåbärspaj med pajgaller
-
Klassisk äppelpaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apfelstrudel, österrikisk klassisk äppelpaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tarte Tatin - uppochnedvänd äppeltårta
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Amerikansk stor äppelpaj
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med bovete och hasselnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med romrussin
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äpple och päroncrustade med syrliga russin
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Plommonpaj med mandelmassa
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Zwetschgenkuchen, Zwetschgen Datschi - klassisk tysk sviskontårta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan