Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 367

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1469 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 2%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Cappelli dinkelfullkorn Kungsörnen } 8.0 dl 67%
Rödlök 1.0 st liten 4%
Äpple utan skal 1.0 st stor 6%
Cocktailtomater 0.5 förp. 3%
Blandsallat 150.0 gram 1%
Parmesan 0%
Svartpeppar 0%
Kall sås
Gräddfil 2.0 dl 19%
Pepparrot nyriven 1.5 msk 1%
Salt 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om dekorativ pasta > Äts ej
Om vita såser > Äts ej
Skapat av: Kungsörnen
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Blanda i olivolja. Låt den svalna.
- Strimla lök och äpple. Dela tomater. Blanda ner i pastan.
- Fyll ett fat med färsk sallat. Lägg på pastasalladen. Strö över hyvlad parmesanost och svartpeppar. Servera med såsen.
Kockens kommentar
Blanda, som på bilden, ner rökt eller torkad skinka om du vill. I Italien kallas de små pastahattarna Cappelletti. Capelli (med ett p) = trådspagetti.Fler recept inom Pastasallader
Liknande recept som Dinkelpasta med pepparrotssås
-
Insalata di pollo - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pestopasta med soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall pestopenne med tomat och parmesan
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vårsallad med pasta, kronärtskockor och jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sallad med pasta, skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad med rörpasta, mozzarella, oliver
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pastasallad med rostade pinjenötter och chevre
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad med balsampasta och chorizo
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan