Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 104
 
    
                Kcal / portion: 367
 
    
                GBR (GI) / port: 10
Recept: 1469 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 2%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Cappelli dinkelfullkorn Kungsörnen } 8.0 dl 67%
Rödlök 1.0 st liten 4%
Äpple utan skal 1.0 st stor 6%
Cocktailtomater 0.5 förp. 3%
Blandsallat 150.0 gram 1%
Parmesan 0%
Svartpeppar 0%
Kall sås
Gräddfil 2.0 dl 19%
Pepparrot nyriven 1.5 msk 1%
Salt 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om dekorativ pasta > Äts ej
Om vita såser > Äts ej
Skapat av: Kungsörnen
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Blanda i olivolja. Låt den svalna.
- Strimla lök och äpple. Dela tomater. Blanda ner i pastan.
- Fyll ett fat med färsk sallat. Lägg på pastasalladen. Strö över hyvlad parmesanost och svartpeppar. Servera med såsen.
Kockens kommentar
Blanda, som på bilden, ner rökt eller torkad skinka om du vill. I Italien kallas de små pastahattarna Cappelletti. Capelli (med ett p) = trådspagetti.Fler recept inom Pastasallader
Liknande recept som Dinkelpasta med pepparrotssås
- 
                
                    Insalata di pollo - kycklingsalladTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Pestopasta med soltorkade tomater och ärtskottTid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kall pestopenne med tomat och parmesanTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Vårsallad med pasta, kronärtskockor och jordgubbarTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Sallad med pasta, skinka och medvurstTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Sallad med rörpasta, mozzarella, oliverTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzolaTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani 
- 
                
                    Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressingTid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani 
- 
                
                    Pastasallad med rostade pinjenötter och chevreTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sallad med balsampasta och chorizoTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              