Dinkelpasta med pepparrotssås

Foto: Kungsörnen ¤

Dinkelpasta med pepparrotssås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Cappelli dinkelfullkorn Kungsörnen }

8.0 

dl

Rödlök

1.0 

st liten

Äpple utan skal

1.0 

st stor

Cocktailtomater

0.5 

förp.

Blandsallat

150.0 

gram

Parmesan

 

 

Svartpeppar

 

 

 

Kall sås

 

 

 

Gräddfil

2.0 

dl

Pepparrot nyriven

1.5 

msk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om dekorativ pasta >

 

 

Om vita såser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 367

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1469 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 2%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 354 gram)

Ingredienser

Visa:

Cappelli dinkelfullkorn Kungsörnen } 8.0 dl 67%

Rödlök 1.0 st liten 4%

Äpple utan skal 1.0 st stor 6%

Cocktailtomater 0.5 förp. 3%

Blandsallat 150.0 gram 1%

Parmesan 0%

Svartpeppar 0%

 

Kall sås 

Gräddfil 2.0 dl 19%

Pepparrot nyriven 1.5 msk 1%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om dekorativ pasta > Äts ej

Om vita såser > Äts ej

Skapat av: Kungsörnen

Tillagning (20 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Blanda i olivolja. Låt den svalna.
  2. Strimla lök och äpple. Dela tomater. Blanda ner i pastan.
  3. Fyll ett fat med färsk sallat. Lägg på pastasalladen. Strö över hyvlad parmesanost och svartpeppar. Servera med såsen.

Kockens kommentar

Blanda, som på bilden, ner rökt eller torkad skinka om du vill. I Italien kallas de små pastahattarna Cappelletti. Capelli (med ett p) = trådspagetti.

Fler recept inom Pastasallader

Liknande recept som Dinkelpasta med pepparrotssås