Fisk med tomat, ärtpuré och potatis

Fisk med tomat, ärtpuré och potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sejfilé

600.0 

gram

Tomater

2.0 

styck

Margarin flytande 80%

0.5 

msk

Svartpeppar

 

 

 

Potatis

10.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 

Ärtpuré

 

 

 

Gröna ärter färska

320.0 

gram

Milda minimat (7% fett)

0.5 

dl

Pepparrot nyriven

1.5 

msk

Mineralsalt

0.5 

tsk

Vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1553 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 1%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 501 gram)

Ingredienser

Visa:

Sejfilé 600.0 gram 32%

Tomater 2.0 styck 2%

Margarin flytande 80% 0.5 msk 3%

Svartpeppar 0%

 

Potatis 10.0 styck 43%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

 

Ärtpuré 

Gröna ärter färska 320.0 gram 15%

Milda minimat (7% fett) 0.5 dl 3%

Pepparrot nyriven 1.5 msk 1%

Mineralsalt 0.5 tsk 0%

Vitpeppar 0%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200ºC. Skala och koka potatis.
  2. Skiva tomat. Pensla en ugnsfast form med margarin. Dela fisk i portionsbitar. Lägg i formen. Peppra. Lägg tomat ovanpå. Peppra igen. Tillaga i ugnen cirka 15 minuter eller tills fisken är vit och fast.
  3. Koka ärtor mjuka. Mixa till mos i matberedare. Smaksätt med matlagningsgrädde, pepparrot, vitpeppar och salt.
  4. Servera fisk med potatis och ärtpurén. Pressa eventuellt över en klyfta citron.

Kockens kommentar

Sejen går att byta ut mot hokifilé.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Fisk med tomat, ärtpuré och potatis