
Fisk med tomat, ärtpuré och potatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1553 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 1%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Sejfilé 600.0 gram 32%
Tomater 2.0 styck 2%
Margarin flytande 80% 0.5 msk 3%
Svartpeppar 0%
Potatis 10.0 styck 43%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Ärtpuré
Gröna ärter färska 320.0 gram 15%
Milda minimat (7% fett) 0.5 dl 3%
Pepparrot nyriven 1.5 msk 1%
Mineralsalt 0.5 tsk 0%
Vitpeppar 0%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Sätt ugnen på 200ºC. Skala och koka potatis.
- Skiva tomat. Pensla en ugnsfast form med margarin. Dela fisk i portionsbitar. Lägg i formen. Peppra. Lägg tomat ovanpå. Peppra igen. Tillaga i ugnen cirka 15 minuter eller tills fisken är vit och fast.
- Koka ärtor mjuka. Mixa till mos i matberedare. Smaksätt med matlagningsgrädde, pepparrot, vitpeppar och salt.
- Servera fisk med potatis och ärtpurén. Pressa eventuellt över en klyfta citron.
Kockens kommentar
Sejen går att byta ut mot hokifilé.Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Fisk med tomat, ärtpuré och potatis
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: