Kycklingfilé med waldorfsallad och bacontärningar (LCHF-recept)

Kycklingfilé med waldorfsallad och bacontärningar (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Majskycklingbröst

4.0 

st stora

Bacon tärnad

140.0 

gram

Majonnäs äkta

7.0 

msk

Creme fraiche

2.0 

msk

Stjälkselleri

2.0 

stjälkar

Gurka

10.0 

cm

Ättiksgurka konserv

1.0 

styck

Purjolök

5.0 

cm

Nötter

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 706

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2825 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 18%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 287 gram)

Ingredienser

Visa:

Majskycklingbröst 4.0 st stora 52%

Bacon tärnad 140.0 gram 17%

Majonnäs äkta 7.0 msk 25%

Creme fraiche 2.0 msk 3%

Stjälkselleri 2.0 stjälkar 0%

Gurka 10.0 cm 1%

Ättiksgurka konserv 1.0 styck 1%

Purjolök 5.0 cm 0%

Nötter 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > %

Tillagning

  1. Finstrimla selleri, purjolök och gurka. Hacka nötter. Blanda majonnäs och eventuell crème fraiche med grönsakerna och nötterna. Smaka av med salt, peppar och eventuellt några droppar citron.
  2. Sätt ugnen på 200ºC. Lägg kyckling i en smord form. Lägg på en klick smör. Salta och peppra. Stek kycklingen i ugnen 20 minuter.
  3. Stek bacon knaprigt. Skär kycklingen i tunna skivor. Fördela baconet över. Servera med kokt broccoli eller annan grönsak och salladen.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Kycklingfilé med waldorfsallad och bacontärningar (LCHF-recept)