
Favoritomelett med svamp och färsk bladspenat (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1809 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 13%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Svamp 200.0 gram 3%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Bladspenat färsk 200.0 gram 2%
Ägg 10.0 styck 35%
Creme fraiche 2.0 dl 36%
Smör till stekning 3.0 msk 16%
Flingsalt 0%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Skapat av: LCHF för tjejer
Tillagning
- Ansa svamp. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svamp, lök och vitlök i rejält med smör på medelgod värme. Stek tills svampen släppt ifrån sig vätska och pannan ser torr ut. Krydda med salt och peppar.
- Vispa ihop ägg, crème fraiche och eventuell ost. Rör ner spenat. Eller lägg ner spenaten direkt i pannan.
- Slå äggsmeten över svampen. Låt stelna på svag värme, cirka 15 minuter. Toppa med flingsalt och nymald svartpeppar.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (97 gram!), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Favoritomelett med svamp och färsk bladspenat (LCHF-recept)
-
Fransk fylld svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig svensk svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med mexikansk bönsalsa
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med konjak (efterrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelett
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frukostfrittata - italiensk fylld omelett
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelett
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan