Favoritomelett med svamp och färsk bladspenat (LCHF-recept)

Favoritomelett med svamp och färsk bladspenat (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Svamp

200.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Bladspenat färsk

200.0 

gram

Ägg

10.0 

styck

Creme fraiche

2.0 

dl

Smör till stekning

3.0 

msk

Ev. riven ost

 

 

Flingsalt

 

 

Svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1809 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 13%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 285 gram)

Ingredienser

Visa:

Svamp 200.0 gram 3%

Gul lök 1.0 styck 3%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Bladspenat färsk 200.0 gram 2%

Ägg 10.0 styck 35%

Creme fraiche 2.0 dl 36%

Smör till stekning 3.0 msk 16%

Ev. riven ost 0%

Flingsalt 0%

Svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > %

Tillagning

  1. Ansa svamp. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svamp, lök och vitlök i rejält med smör på medelgod värme. Stek tills svampen släppt ifrån sig vätska och pannan ser torr ut. Krydda med salt och peppar.
  2. Vispa ihop ägg, crème fraiche och eventuell ost. Rör ner spenat. Eller lägg ner spenaten direkt i pannan.
  3. Slå äggsmeten över svampen. Låt stelna på svag värme, cirka 15 minuter. Toppa med flingsalt och nymald svartpeppar.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (97 gram!), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Fyllda omeletter

Liknande recept som Favoritomelett med svamp och färsk bladspenat (LCHF-recept)