Vodhino stifado, grekisk kött- och lökgryta

Vodhino stifado, grekisk kött- och lökgryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Nötkött

1.0 

kilo

Schalottenlök

1.0 

kilo

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Lagerblad

2.0 

blad

Svartpeppar hel

8.0 

korn

Kanelstång

1.0 

styck

Kryddnejlika

2.0 

styck

Krossade tomater

1.0 

burk

Olivolja

1.0 

dl

Rött vin

1.0 

dl

Vitvinsvinäger

1.0 

dl

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas köttgrytor >

 

 

Om pot au feu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 475

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2849 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 363 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötkött 1.0 kilo 43%

Schalottenlök 1.0 kilo 23%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%

Lagerblad 2.0 blad Äts ej

Svartpeppar hel 8.0 korn Äts ej

Kanelstång 1.0 styck Äts ej

Kryddnejlika 2.0 styck Äts ej

Krossade tomater 1.0 burk 3%

Olivolja 1.0 dl 26%

Rött vin 1.0 dl 3%

Vitvinsvinäger 1.0 dl 1%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så lagas köttgrytor > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

Skapat av: Fontana

Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )

  1. Skär kött i cirka 4 cm stora kuber. Skala schalottenlök under ljummet, rinnande vatten. Skala och hacka vitlök.
  2. Bryn schalottenlöken lätt i lite olivolja. Ta ut löken ur kastrullen. Bryn köttet till färg. Rör ner vitlöken tillsammans med köttet. Tillsätt vin och vinäger. Rör ned resten av ingredienserna. Häll i lite extra vatten om köttet inte täcks helt.
  3. Låt grytan puttra på svag värme i 2,5 timme. Köttet ska vara "trådigt" och mycket mört när det är klart. Om inte, häll på lite mer vatten och låt stå ett tag till. Servera med klyftpotatis eller potatismos.

Kockens kommentar

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta

Liknande recept som Vodhino stifado, grekisk kött- och lökgryta