Räkquinoa med limeyoghurtcrème

Foto: Anna Skoog, Norsk Fisk ¤

Räkquinoa med limeyoghurtcrème

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor skalade

200.0 

gram

Mandelspån

0.5 

dl

Granatäpple

0.5 

styck

Quinoafrön torkade

5.0 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Olivolja

2.0 

msk

Vatten

1.0 

liter

Grönsaksbuljongtärning

1.0 

styck

Broccoli

250.0 

gram

Minimajs

100.0 

gram

Gröna ärter färska

1.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Limeyoghurtcrème

 

 

 

Matlagningsyoghurt

2.0 

dl

Lime färskpressad

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 638

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2554 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 570 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 200.0 gram 8%

Mandelspån 0.5 dl 5%

Granatäpple 0.5 styck 1%

Quinoafrön torkade 5.0 dl 58%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Olivolja 2.0 msk 9%

Vatten 1.0 liter 0%

Grönsaksbuljongtärning 1.0 styck 1%

Broccoli 250.0 gram 3%

Minimajs 100.0 gram 2%

Gröna ärter färska 1.0 gram 0%

Salt och peppar 0%

 

Limeyoghurtcrème 

Matlagningsyoghurt 2.0 dl 9%

Lime färskpressad 1.0 styck 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning

  1. Tina räkor om de är frysta. Rör ihop yoghurt med rivet skal och juice från lime. Smaka av och ställ kallt.
  2. Rosta mandel i en torr het panna. Halvera granatäpple. Pilla ut de små röda kärnorna. Ställ åt sidan så länge.
  3. Lägg quinoagryn i en finmaskig sil. Skölj dem länge i riktigt varmt vatten (för att få bort alla bitterämnen).
  4. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt quinoa, vatten och buljongtärning. Koka under lock i 15-20 minuter.
  5. Lägg i broccoli, minimajs och ärter när cirka 5 minuter av koktiden återstår. Lägg på locket.
  6. Smaka av med salt och peppar. Strö över räkor, mandel och granatäpple. Servera med limeyoghurtcrème.

Kockens kommentar

Quinoa började odlas av Inkaindianerna i Sydamerika och har högt näringsinnehåll. Räkor, rostade mandlar och granatäpplen ger en spännande smakupplevelse.

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Räkquinoa med limeyoghurtcrème