Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 638

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2554 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Räkor skalade 200.0 gram 8%
Mandelspån 0.5 dl 5%
Granatäpple 0.5 styck 1%
Quinoafrön torkade 5.0 dl 58%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Olivolja 2.0 msk 9%
Vatten 1.0 liter 0%
Grönsaksbuljongtärning 1.0 styck 1%
Broccoli 250.0 gram 3%
Minimajs 100.0 gram 2%
Gröna ärter färska 1.0 gram 0%
Limeyoghurtcrème
Matlagningsyoghurt 2.0 dl 9%
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning
- Tina räkor om de är frysta. Rör ihop yoghurt med rivet skal och juice från lime. Smaka av och ställ kallt.
- Rosta mandel i en torr het panna. Halvera granatäpple. Pilla ut de små röda kärnorna. Ställ åt sidan så länge.
- Lägg quinoagryn i en finmaskig sil. Skölj dem länge i riktigt varmt vatten (för att få bort alla bitterämnen).
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt quinoa, vatten och buljongtärning. Koka under lock i 15-20 minuter.
- Lägg i broccoli, minimajs och ärter när cirka 5 minuter av koktiden återstår. Lägg på locket.
- Smaka av med salt och peppar. Strö över räkor, mandel och granatäpple. Servera med limeyoghurtcrème.
Kockens kommentar
Quinoa började odlas av Inkaindianerna i Sydamerika och har högt näringsinnehåll. Räkor, rostade mandlar och granatäpplen ger en spännande smakupplevelse.Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Räkquinoa med limeyoghurtcrème
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sallad Nicoise med tonfisk
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Stationshusets räksallad
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatissallad med gravad lax
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Regnbågssallad med regnbågslax
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan