Stekt Skrei (torsk) med chorizokorv och mandelpotatispuré

Foto: Synöve Dreyer, Norsk Fisk ¤

Stekt Skrei (torsk) med chorizokorv och mandelpotatispuré

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Skrei torskfilé

800.0 

gram

Vatten

1.0 

liter

Salt

0.5 

dl

Granatäpple

1.0 

styck

Bladpersilja hackad

1.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Chorizokorv svensk

1.0 

styck

Solrosolja

 

 

 

Potatispuré

 

 

 

Mandelpotatis

800.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2011 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 4%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 443 gram)

Ingredienser

Visa:

Skrei torskfilé 800.0 gram 31%

Vatten 1.0 liter Äts ej

Salt 0.5 dl Äts ej

Granatäpple 1.0 styck 2%

Bladpersilja hackad 1.0 msk 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Chorizokorv svensk 1.0 styck 23%

Solrosolja 0%

 

Potatispuré 

Mandelpotatis 800.0 gram 28%

Mjölk 2.0 dl 6%

Smör normalsaltat 2.0 msk 10%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Förvärm ugnen till 200°C. Skrapa skrei-skinn ordentligt. Skär fisken i lika stora portionsbitar. Lägg bitarna i vatten. Tillsätt salt. Låt dem ligga i 15 minuter.
  2. Skala potatisen. Skär i skivor eller tärningar. Koka mjuka i osaltat vatten.
  3. Skär korv i små tärningar. Stek gyllenbruna och knapriga i stekpannan.
  4. Ta ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda dem med finhackad persilja och rivet citronskal.
  5. Ta upp och torka skrei-bitarna ordentligt. Bryn skreien i olja med skinnsidan nedåt. Lägg sedan skrei-bitarna på en plåt med skinnsidan uppåt. Efterstek dem i ugn i cirka 4 minuter tills de är precis genomstekta.
  6. Värm mjölk. Häll av kokvattnet från potatisen. Ånga potatisarna tills de är helt torra. Detta är viktigt för att få en lätt, fin puré. Mosa potatis. Tillsätt mjölk. Rör i smör. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Vill du prova något nytt? Laga stekt skrei med chorizokorv och mandelpotatispuré. Du kommer inte att ångra dig.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Stekt Skrei (torsk) med chorizokorv och mandelpotatispuré