Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2011 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Skrei torskfilé 800.0 gram 31%
Vatten 1.0 liter Äts ej
Salt 0.5 dl Äts ej
Granatäpple 1.0 styck 2%
Bladpersilja hackad 1.0 msk 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Chorizokorv svensk 1.0 styck 23%
Solrosolja 0%
Potatispuré
Mandelpotatis 800.0 gram 28%
Mjölk 2.0 dl 6%
Smör normalsaltat 2.0 msk 10%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (50 min )
- Förvärm ugnen till 200°C. Skrapa skrei-skinn ordentligt. Skär fisken i lika stora portionsbitar. Lägg bitarna i vatten. Tillsätt salt. Låt dem ligga i 15 minuter.
- Skala potatisen. Skär i skivor eller tärningar. Koka mjuka i osaltat vatten.
- Skär korv i små tärningar. Stek gyllenbruna och knapriga i stekpannan.
- Ta ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda dem med finhackad persilja och rivet citronskal.
- Ta upp och torka skrei-bitarna ordentligt. Bryn skreien i olja med skinnsidan nedåt. Lägg sedan skrei-bitarna på en plåt med skinnsidan uppåt. Efterstek dem i ugn i cirka 4 minuter tills de är precis genomstekta.
- Värm mjölk. Häll av kokvattnet från potatisen. Ånga potatisarna tills de är helt torra. Detta är viktigt för att få en lätt, fin puré. Mosa potatis. Tillsätt mjölk. Rör i smör. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Vill du prova något nytt? Laga stekt skrei med chorizokorv och mandelpotatispuré. Du kommer inte att ångra dig.Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Stekt Skrei (torsk) med chorizokorv och mandelpotatispuré
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan