Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 357

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1428 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Skrei torskfilé 600.0 gram 33%
Kronärtskocka 4.0 styck 17%
Potatis 400.0 gram 19%
Olivolja 2.0 msk 16%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Torrt vitt vin 0.5 dl 2%
Hönsbuljong avfettad 4.0 dl 1%
Oliver svarta avrunna 2.0 gram 0%
Mejram torkad 1.0 msk 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Garnering
Pinjenötter 2.0 msk 8%
Havssalt 0%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (50 min )
- Skölj skreifiléer. Torka dem torra. Rulla in filéerna osaltade en och en först i plastfolie och sedan i aluminiumfolie. Viktigt: Rullarna måste vara hårt rullade så att de inte faller isär när de skärs upp. Koka i 15-20 minuter i vatten, 75-80°C. Skreien ska fortfarande vara glasig inuti.
- Rensa kronärtskockorna: Ta av de yttre bladen. Skär av bladspetsarna. Skala bort stjälken till botten. Dela i fyra delar. Ta bort det luddiga i mitten. Skala potatisarna och dela dem i fyra delar på längden. Skala och skiva vitlök.
- Häll olivolja i en uppvärmd gryta. Lägg i kronärtskockorna och potatisarna. Salta och peppra lätt. Tillsätt vitlöken. Häll över det vita vinet. Låt vitvinet koka in. Tillsätt hönsbuljong. Koka grönsakerna "al dente".
- Smaka av kronärtskockspadet med svarta oliver, mejramblad, citronsaft, salt och peppar. Rosta pnjenötter i het torr panna.
- Lägg upp kronärtskockorna på fyra förvärmda, djupa tallrikar. Skär skreirullarna på hälften med en vass, tunn kniv. Ta bort folien. Placera på grönsakerna, toppa med svarta oliver och krydda med havssalt. Garnera med rostade pinjenötter.
Kockens kommentar
Skrei är norsk torsk när den är som bäst. Bjud hem några goda vänner och laga skrei i kronärtskockelag med svarta oliver. Supergott!Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Skrei (torsk) i kronärtskockelag med svarta oliver
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kall
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kokt röding med romsås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från Normandie
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pocherade fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gäddqueneller på klassiskt vis med panad
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piggvar med linspuré och chokladsås
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan