Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 77
 
    
                Kcal / portion: 357
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 1428 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Skrei torskfilé 600.0 gram 33%
Kronärtskocka 4.0 styck 17%
Potatis 400.0 gram 19%
Olivolja 2.0 msk 16%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Torrt vitt vin 0.5 dl 2%
Hönsbuljong avfettad 4.0 dl 1%
Oliver svarta avrunna 2.0 gram 0%
Mejram torkad 1.0 msk 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Garnering
Pinjenötter 2.0 msk 8%
Havssalt 0%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (50 min )
- Skölj skreifiléer. Torka dem torra. Rulla in filéerna osaltade en och en först i plastfolie och sedan i aluminiumfolie. Viktigt: Rullarna måste vara hårt rullade så att de inte faller isär när de skärs upp. Koka i 15-20 minuter i vatten, 75-80°C. Skreien ska fortfarande vara glasig inuti.
- Rensa kronärtskockorna: Ta av de yttre bladen. Skär av bladspetsarna. Skala bort stjälken till botten. Dela i fyra delar. Ta bort det luddiga i mitten. Skala potatisarna och dela dem i fyra delar på längden. Skala och skiva vitlök.
- Häll olivolja i en uppvärmd gryta. Lägg i kronärtskockorna och potatisarna. Salta och peppra lätt. Tillsätt vitlöken. Häll över det vita vinet. Låt vitvinet koka in. Tillsätt hönsbuljong. Koka grönsakerna "al dente".
- Smaka av kronärtskockspadet med svarta oliver, mejramblad, citronsaft, salt och peppar. Rosta pnjenötter i het torr panna.
- Lägg upp kronärtskockorna på fyra förvärmda, djupa tallrikar. Skär skreirullarna på hälften med en vass, tunn kniv. Ta bort folien. Placera på grönsakerna, toppa med svarta oliver och krydda med havssalt. Garnera med rostade pinjenötter.
Kockens kommentar
Skrei är norsk torsk när den är som bäst. Bjud hem några goda vänner och laga skrei i kronärtskockelag med svarta oliver. Supergott!Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Skrei (torsk) i kronärtskockelag med svarta oliver
- 
                
                    Torsk med äggsåsTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kallTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman 
- 
                
                    Kokt röding med romsåsTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från NormandieSvårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesellaTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Pocherade fiskbullarTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullarTid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gäddqueneller på klassiskt vis med panadSvårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    PepparrotsgäddaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Piggvar med linspuré och chokladsåsTid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              