Skrei (torsk) i kronärtskockelag med svarta oliver

Foto: Janne Peters

Skrei (torsk) i kronärtskockelag med svarta oliver

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Skrei torskfilé

600.0 

gram

Kronärtskocka

4.0 

styck

Potatis

400.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Torrt vitt vin

0.5 

dl

Hönsbuljong avfettad

4.0 

dl

Oliver svarta avrunna

2.0 

gram

Mejram torkad

1.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Garnering

 

 

 

Pinjenötter

2.0 

msk

Oliver svarta avrunna

 

 

Havssalt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 357

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1428 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 465 gram)

Ingredienser

Visa:

Skrei torskfilé 600.0 gram 33%

Kronärtskocka 4.0 styck 17%

Potatis 400.0 gram 19%

Olivolja 2.0 msk 16%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Torrt vitt vin 0.5 dl 2%

Hönsbuljong avfettad 4.0 dl 1%

Oliver svarta avrunna 2.0 gram 0%

Mejram torkad 1.0 msk 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Salt och peppar 0%

 

Garnering 

Pinjenötter 2.0 msk 8%

Oliver svarta avrunna 0%

Havssalt 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Skölj skreifiléer. Torka dem torra. Rulla in filéerna osaltade en och en först i plastfolie och sedan i aluminiumfolie. Viktigt: Rullarna måste vara hårt rullade så att de inte faller isär när de skärs upp. Koka i 15-20 minuter i vatten, 75-80°C. Skreien ska fortfarande vara glasig inuti.
  2. Rensa kronärtskockorna: Ta av de yttre bladen. Skär av bladspetsarna. Skala bort stjälken till botten. Dela i fyra delar. Ta bort det luddiga i mitten. Skala potatisarna och dela dem i fyra delar på längden. Skala och skiva vitlök.
  3. Häll olivolja i en uppvärmd gryta. Lägg i kronärtskockorna och potatisarna. Salta och peppra lätt. Tillsätt vitlöken. Häll över det vita vinet. Låt vitvinet koka in. Tillsätt hönsbuljong. Koka grönsakerna "al dente".
  4. Smaka av kronärtskockspadet med svarta oliver, mejramblad, citronsaft, salt och peppar. Rosta pnjenötter i het torr panna.
  5. Lägg upp kronärtskockorna på fyra förvärmda, djupa tallrikar. Skär skreirullarna på hälften med en vass, tunn kniv. Ta bort folien. Placera på grönsakerna, toppa med svarta oliver och krydda med havssalt. Garnera med rostade pinjenötter.

Kockens kommentar

Skrei är norsk torsk när den är som bäst. Bjud hem några goda vänner och laga skrei i kronärtskockelag med svarta oliver. Supergott!

Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar

Liknande recept som Skrei (torsk) i kronärtskockelag med svarta oliver