Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 54

Kcal / portion: 374

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1494 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vitkål ansad 1.0 kilo 20%
Gul lök 1.0 styck 4%
Smör normalsaltat 2.0 msk 13%
Sirap 2.0 msk 9%
Grönsaksbuljong } 1.3 liter 4%
el. grönsaksfond konc.+vatten Äts ej
Kryddpeppar hel 3.0 styck 0%
Kalvfärs 400.0 gram 49%
Persilja 1.0 knippe 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Kockskolan:
Om kål > Äts ej
Om frikadeller > Äts ej
Om köttfärsrätter > Äts ej
Om buljong och fond > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och skiva lök. Strimla vitkål. Hetta upp en stekpanna. Bryn kål och lök i smör. Häll på sirap.
- Lägg över i en stor kastrull. Slå på buljong. Koka sakta i cirka 15 minuter.
- Hacka persilja. Skala och hacka vitlök. Blanda färs, persilja och vitlök. Rulla små köttbullar.
- Lägg ner bullarna i soppan. Koka bullarna klart i cirka 8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Kalvfrikadeller är på klassiskt vis köttbullar av fin kalvfärs (helst från gödkalv) blandat med kalvnjurstalg, äggulor grädde och rivebröd som kokas i kalvbuljong. De används till soppa (små bullar) eller som ensamrätt (normalstora köttbullar). Läs mer > Om frikadeller.Fler recept inom Köttsoppa
Liknande recept som Brynt kålsoppa med frikadeller
-
Klassisk köttsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Skotsk lammsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Borsch/borsjtj - ukrainsk/rysk rödbetssoppa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk oxsvanssoppa
Tid: 4 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltsoppa av köttrester
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvanssoppa med vitlökskrutonger
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolisoppa med chorizo
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan