Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salta Biten konserv

700.0 

gram

Morot

2.0 

styck

Purjolök

1.0 

styck

Rotselleri

200.0 

gram

Stjälkselleri

1.0 

stjälk

Potatis

3.0 

styck

Vatten till soppa

1.6 

liter

Kalvfond koncentrerad

2.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas oxbringa >

 

 

Om buljong och fond >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 492

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1968 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 728 gram)

Ingredienser

Visa:

Salta Biten konserv 700.0 gram 78%

Morot 2.0 styck 4%

Purjolök 1.0 styck 3%

Rotselleri 200.0 gram 3%

Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%

Potatis 3.0 styck 10%

Vatten till soppa 1.6 liter 0%

Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 2%

el. buljongtärning 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas oxbringa > Äts ej

Om buljong och fond > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Ansa/skala grönsaker och rotfrukter.
    Skiva/skär/tärna i små bitar. Skär köttet i bitar.
  2. Häll vatten och fond i en stor kastrull och tillsätt alla ingredienser utom purjolök. Koka upp och låt småkoka i 30 minuter.
  3. Lägg i purjolöken de sista 5 minutrarna.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Salta Biten som finns att köpa konserverad på burk, är kokt rimmad oxbringa. Med fördel kan man använda hemlagad rimmad oxbringa. Använd i så fall den mustiga, smakrika köttbuljongen i stället för vatten och fond. Se recept > Kokt rimmad oxbringa. Läs mer > Så kokas oxbringa.

Alternativ

Kokt rimmad oxbringa

Salta biten med impotatis

Fler recept inom Köttsoppa

Liknande recept som Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning