Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 492

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1968 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Salta Biten konserv 700.0 gram 78%
Morot 2.0 styck 4%
Purjolök 1.0 styck 3%
Rotselleri 200.0 gram 3%
Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%
Potatis 3.0 styck 10%
Vatten till soppa 1.6 liter 0%
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 2%
Kockskolan:
Så kokas oxbringa > Äts ej
Om buljong och fond > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Ansa/skala grönsaker och rotfrukter.
Skiva/skär/tärna i små bitar. Skär köttet i bitar. - Häll vatten och fond i en stor kastrull och tillsätt alla ingredienser utom purjolök. Koka upp och låt småkoka i 30 minuter.
- Lägg i purjolöken de sista 5 minutrarna.
- Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Salta Biten som finns att köpa konserverad på burk, är kokt rimmad oxbringa. Med fördel kan man använda hemlagad rimmad oxbringa. Använd i så fall den mustiga, smakrika köttbuljongen i stället för vatten och fond. Se recept > Kokt rimmad oxbringa. Läs mer > Så kokas oxbringa.
Alternativ
Fler recept inom Köttsoppa
Liknande recept som Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning
-
Klassisk köttsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Skotsk lammsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Borsch/borsjtj - ukrainsk/rysk rödbetssoppa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk oxsvanssoppa
Tid: 4 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltsoppa av köttrester
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvanssoppa med vitlökskrutonger
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolisoppa med chorizo
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan