Broccolisoppa med chorizo

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Broccolisoppa med chorizo

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Broccoli fryst

1.0 

kilo

Grädde

2.0 

dl

Lantbuljong ekologisk

2.0 

msk

el. grönsaksfond konc.

 

 

Vatten

1.0 

liter

Chorizokorv svensk

4.0 

styck

Parmesan

100.0 

gram

Solrosfrön

2.0 

msk

Persilja grovhackad

1.0 

msk

Purjolök

10.0 

cm

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Surdegsbröd

4.0 

skivor

Färskost

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 884

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3536 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 9%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 756 gram)

Ingredienser

Visa:

Broccoli fryst 1.0 kilo 7%

Grädde 2.0 dl 20%

Lantbuljong ekologisk 2.0 msk 1%

el. grönsaksfond konc. 0%

Vatten 1.0 liter 0%

Chorizokorv svensk 4.0 styck 51%

Parmesan 100.0 gram 10%

Solrosfrön 2.0 msk 1%

Persilja grovhackad 1.0 msk 0%

Purjolök 10.0 cm 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Surdegsbröd 4.0 skivor 15%

Färskost 200.0 gram 16%

Tillagning (15 min )

  1. Lägg broccoli i en tjockbottnad kastrull. Slå på vatten så att det täcker. Häll i lantbuljong och grädde. Koka upp. Mixa med mixerstav.
  2. Skiva chorizo tunt. Lägg i soppan. Låt sjuda i 5 minuter. Salta och peppra.
  3. Riv parmesan grovt. Grovhacka persilja. Skölj och finstrimla purjolök. Strö parmesan, solrosfrön, purjolök och persilja över soppan innan servering.
  4. Servera med bröd och färskost.

Passar till

Färskost med basilika

Fler recept inom Köttsoppa

Liknande recept som Broccolisoppa med chorizo