Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 117
 
    
                Kcal / portion: 884
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 3536 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 9%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Broccoli fryst 1.0 kilo 7%
Grädde 2.0 dl 20%
Lantbuljong ekologisk 2.0 msk 1%
Vatten 1.0 liter 0%
Chorizokorv svensk 4.0 styck 51%
Parmesan 100.0 gram 10%
Solrosfrön 2.0 msk 1%
Persilja grovhackad 1.0 msk 0%
Purjolök 10.0 cm 1%
Tillbehör:
Surdegsbröd 4.0 skivor 15%
Färskost 200.0 gram 16%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Lägg broccoli i en tjockbottnad kastrull. Slå på vatten så att det täcker. Häll i lantbuljong och grädde. Koka upp. Mixa med mixerstav. 
- Skiva chorizo tunt. Lägg i soppan. Låt sjuda i 5 minuter. Salta och peppra.
- Riv parmesan grovt. Grovhacka persilja. Skölj och finstrimla purjolök. Strö parmesan, solrosfrön, purjolök och persilja över soppan innan servering.
- Servera med bröd och färskost.
Passar till
Fler recept inom Köttsoppa
Liknande recept som Broccolisoppa med chorizo
- 
                
                    Klassisk köttsoppaTid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, UppsalastuvningTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppaTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Skotsk lammsoppaTid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Borsch/borsjtj - ukrainsk/rysk rödbetssoppaTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Klassisk oxsvanssoppaTid: 4 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Viltsoppa av köttresterTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Oxsvanssoppa med vitlökskrutongerTid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Broccolisoppa med chorizoTid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Brynt kålsoppa med frikadellerTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              