Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grytbitar nötkött

400.0 

gram

Gul lök

2.0 

st stora

Matfett till stekning

2.0 

msk

 

Vatten till soppa

1.0 

liter

Köttfond koncentrerad

3.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Tomatpuré konserv

3.0 

msk

Paprikapulver

1.5 

msk

Kummin hel

1.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 

Potatis

0.4 

kilo

Paprika röd el. gul

1.0 

styck

 

Tillval:

 

Kycklingdelar med skinn och ben

 

 

Fläskkött

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gulasch >

 

 

Om buljong och fond >

 

 

Så lagas köttgrytor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Allesverloren Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 334

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1337 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 517 gram)

Ingredienser

Visa:

Grytbitar nötkött 400.0 gram 43%

Gul lök 2.0 st stora 11%

Matfett till stekning 2.0 msk 15%

 

Vatten till soppa 1.0 liter 0%

Köttfond koncentrerad 3.0 msk 5%

el. buljongtärning 0%

Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%

Paprikapulver 1.5 msk 2%

Kummin hel 1.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

 

Potatis 0.4 kilo 20%

Paprika röd el. gul 1.0 styck 2%

 

Tillval:

Kycklingdelar med skinn och ben 0%

Fläskkött 0%

 

Kockskolan:

Om gulasch > Äts ej

Om buljong och fond > Äts ej

Så lagas köttgrytor > Äts ej

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skär köttet i stora kuber. Skala och finhacka lök.
  2. Fräs löken i smör i stekkastrull några minuter tills glansig och utan att bränna.
  3. Bryn samtidigt köttkuberna i panna med smör på hög värme till fin yta. Lägg över i kastrullen.
  4. Tillsätt vatten, fond, tomatpuré och kryddor. Låt småkoka i cirka 1 timme.
  5. Skala potatis och skär i bitar. Tillsätt potatisen efter 30 minuter.
  6. Ansa paprika och skär i bitar. Lägg i paprikan när 15 minuter återstår.
  7. Smaka av med kryddor. Serveras varm.

Kockens kommentar

Detta är en försvenskad ungersk gulaschsoppa. Griskött och kyckling kan ingå i receptet. Tillsätt detta i så fall i grytan 15 minuter efter nötköttet.

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Fler recept inom Köttsoppa

Liknande recept som Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa