Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 334

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1337 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grytbitar nötkött 400.0 gram 43%
Gul lök 2.0 st stora 11%
Matfett till stekning 2.0 msk 15%
Vatten till soppa 1.0 liter 0%
Köttfond koncentrerad 3.0 msk 5%
Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%
Paprikapulver 1.5 msk 2%
Kummin hel 1.0 tsk 0%
Potatis 0.4 kilo 20%
Paprika röd el. gul 1.0 styck 2%
Tillval:
Kycklingdelar med skinn och ben 0%
Fläskkött 0%
Kockskolan:
Om gulasch > Äts ej
Om buljong och fond > Äts ej
Så lagas köttgrytor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skär köttet i stora kuber. Skala och finhacka lök.
- Fräs löken i smör i stekkastrull några minuter tills glansig och utan att bränna.
- Bryn samtidigt köttkuberna i panna med smör på hög värme till fin yta. Lägg över i kastrullen.
- Tillsätt vatten, fond, tomatpuré och kryddor. Låt småkoka i cirka 1 timme.
- Skala potatis och skär i bitar. Tillsätt potatisen efter 30 minuter.
- Ansa paprika och skär i bitar. Lägg i paprikan när 15 minuter återstår.
- Smaka av med kryddor. Serveras varm.
Kockens kommentar
Detta är en försvenskad ungersk gulaschsoppa. Griskött och kyckling kan ingå i receptet. Tillsätt detta i så fall i grytan 15 minuter efter nötköttet.
Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.
Fler recept inom Köttsoppa
Liknande recept som Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa
-
Klassisk köttsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Skotsk lammsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Borsch/borsjtj - ukrainsk/rysk rödbetssoppa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk oxsvanssoppa
Tid: 4 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltsoppa av köttrester
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvanssoppa med vitlökskrutonger
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolisoppa med chorizo
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan