Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Viltsoppa av köttrester
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 117
Kcal / portion: 615
GBR (GI) / port: 4
Recept: 2459 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Viltkött (köttrester) 600.0 gram 32%
Lök t.ex. silverlök 1.0 st stor 2%
Potatis 4.0 styck 11%
Vatten till soppa 6.0 dl 0%
Viltfond koncentrerad 3.0 msk 3%
Enbär } 8.0 styck 0%
Grädde (matlagningsgrädde) 3.0 dl 19%
Sojasås japansk 1.0 msk 0%
Vinbärsgelé 3.0 msk 6%
Tillbehör:
Matbröd 8.0 skivor 25%
Kryddgrönt 0%
Om buljong och fond > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och finhacka lök. Strimla köttet. Skala och skiva potatisen.
- Fräs potatisen (om färsk) i matfett på medelhög värme i några minuter. Tillsätt lök och fräs ytterligare i 5 minuter. Tillsätt vatten och fond. Låt småkoka i cirka 15 minuter.
- Mixa soppan med visp eller i mixer. Späd eventuellt med lite vatten. Mosa enbär.
- Tillsätt kött, grädde och mosade enbär. Smaka av med soja, gelé, salt och peppar. Koka upp och sänk till låg värme och låt sjuda några minuter.
- Strö över kryddgrönt. Serveras varm, gärna med bröd till.
Kockens kommentar
På resterna efter en stek e.d. kan man laga denna goda soppa. Överbliven kokt potatis kan användas (den steks då inte, utan tillsätts direkt i soppan).
Fler recept inom Köttsoppa
Liknande recept som Viltsoppa av köttrester
-
Klassisk köttsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Skotsk lammsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Borsch/borsjtj - ukrainsk/rysk rödbetssoppa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk oxsvanssoppa
Tid: 4 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltsoppa av köttrester
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvanssoppa med vitlökskrutonger
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolisoppa med chorizo
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan