Viltsoppa av köttrester

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Viltsoppa av köttrester

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Viltkött (köttrester)

600.0 

gram

Lök t.ex. silverlök

1.0 

st stor

Potatis

4.0 

styck

Vatten till soppa

6.0 

dl

Viltfond koncentrerad

3.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

 

Enbär }

8.0 

styck

Grädde (matlagningsgrädde)

3.0 

dl

Sojasås japansk

1.0 

msk

Vinbärsgelé

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd

8.0 

skivor

Kryddgrönt

 

 

Om buljong och fond >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2459 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 3%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 526 gram)

Ingredienser

Visa:

Viltkött (köttrester) 600.0 gram 32%

Lök t.ex. silverlök 1.0 st stor 2%

Potatis 4.0 styck 11%

Vatten till soppa 6.0 dl 0%

Viltfond koncentrerad 3.0 msk 3%

el. buljongtärning 0%

 

Enbär } 8.0 styck 0%

Grädde (matlagningsgrädde) 3.0 dl 19%

Sojasås japansk 1.0 msk 0%

Vinbärsgelé 3.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Matbröd 8.0 skivor 25%

Kryddgrönt 0%

Om buljong och fond > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skala och finhacka lök. Strimla köttet. Skala och skiva potatisen.
  2. Fräs potatisen (om färsk) i matfett på medelhög värme i några minuter. Tillsätt lök och fräs ytterligare i 5 minuter. Tillsätt vatten och fond. Låt småkoka i cirka 15 minuter.
  3. Mixa soppan med visp eller i mixer. Späd eventuellt med lite vatten. Mosa enbär.
  4. Tillsätt kött, grädde och mosade enbär. Smaka av med soja, gelé, salt och peppar. Koka upp och sänk till låg värme och låt sjuda några minuter.
  5. Strö över kryddgrönt. Serveras varm, gärna med bröd till.

Kockens kommentar

På resterna efter en stek e.d. kan man laga denna goda soppa. Överbliven kokt potatis kan användas (den steks då inte, utan tillsätts direkt i soppan).

Fler recept inom Köttsoppa

Liknande recept som Viltsoppa av köttrester