Klassisk köttsoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Klassisk köttsoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fransyska el. rostbiff

600.0 

gram

Consommé burk

3.0 

dl

Vatten till soppa

1.0 

liter

Oxbuljongtärning

1.0 

styck

Morot

2.0 

styck

Rotselleri

100.0 

gram

Palsternacka

1.0 

styck

Purjolök

1.0 

styck

Persilja till garnering

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas nötfransyska >

 

 

Om buljong och fond >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 44

Kcal / portion: 235

GBR (GI) / port: 0

Recept: 940 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 532 gram)

Ingredienser

Visa:

Fransyska el. rostbiff 600.0 gram 68%

Consommé burk 3.0 dl 5%

Vatten till soppa 1.0 liter 0%

Oxbuljongtärning 1.0 styck 1%

Morot 2.0 styck 8%

Rotselleri 100.0 gram 3%

Palsternacka 1.0 styck 8%

Purjolök 1.0 styck 7%

Persilja till garnering 0%

 

Tillbehör:

Matbröd 0%

 

Kockskolan:

Så lagas nötfransyska > Äts ej

Om buljong och fond > Äts ej

Tillagning (2 tim )

  1. Häll consommé och vatten i en kastrull. Smula ner buljongtärning och rör om.
  2. Skär köttet i stora tärningar och lägg i kastrullen. Låt sjuda under lock i cirka 1 timme.
  3. Ansa och skär morot, rotselleri och palster­nacka i mindre bitar. Tillsätt dessa i kastrullen. Låt småkoka i ytterligare 30 minuter.
  4. Ansa purjolök, skär bort blasten och skölj rent. Skiva purjolöken och tillsätt den i kastrullen. Låt småkoka i ytterligare 15 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar. Finhacka persilja och strö över. Servera gärna ett gott bröd till.

Kockens kommentar

Consommén på burk skall vara koncentrerad. Är den färdigspädd behövs dubbla mängden consommé och minskning av vatten med motsvarande mängd.

Fler recept inom Köttsoppa

Liknande recept som Klassisk köttsoppa