Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 44

Kcal / portion: 235

GBR (GI) / port: 0
Recept: 940 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fransyska el. rostbiff 600.0 gram 68%
Consommé burk 3.0 dl 5%
Vatten till soppa 1.0 liter 0%
Oxbuljongtärning 1.0 styck 1%
Morot 2.0 styck 8%
Rotselleri 100.0 gram 3%
Palsternacka 1.0 styck 8%
Purjolök 1.0 styck 7%
Tillbehör:
Matbröd 0%
Kockskolan:
Så lagas nötfransyska > Äts ej
Om buljong och fond > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Häll consommé och vatten i en kastrull. Smula ner buljongtärning och rör om.
- Skär köttet i stora tärningar och lägg i kastrullen. Låt sjuda under lock i cirka 1 timme.
- Ansa och skär morot, rotselleri och palsternacka i mindre bitar. Tillsätt dessa i kastrullen. Låt småkoka i ytterligare 30 minuter.
- Ansa purjolök, skär bort blasten och skölj rent. Skiva purjolöken och tillsätt den i kastrullen. Låt småkoka i ytterligare 15 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Finhacka persilja och strö över. Servera gärna ett gott bröd till.
Kockens kommentar
Consommén på burk skall vara koncentrerad. Är den färdigspädd behövs dubbla mängden consommé och minskning av vatten med motsvarande mängd.
Fler recept inom Köttsoppa
Liknande recept som Klassisk köttsoppa
-
Klassisk köttsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Skotsk lammsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Borsch/borsjtj - ukrainsk/rysk rödbetssoppa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk oxsvanssoppa
Tid: 4 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltsoppa av köttrester
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvanssoppa med vitlökskrutonger
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolisoppa med chorizo
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan