Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammbog med ben

1500.0 

gram

Vatten till soppa

2.0 

liter

Lagerblad

1.0 

blad

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

200.0 

gram

Morot

3.0 

styck

Purjolök

1.0 

bit

Gul lök

2.0 

styck

Stjälkselleri

1.0 

stjälk

Korngryn, kärnor

1.0 

dl

 

Vitkål ansad

0.5 

huvud

Persilja finhackad

2.0 

msk

Timjan färskhackad

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammbog >

 

 

Om buljong och fond >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Clairet du Château de Lisennes

Torrt rosévin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2067 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 1%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 988 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammbog med ben 1500.0 gram 58%

Vatten till soppa 2.0 liter 0%

Lagerblad 1.0 blad 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 200.0 gram 6%

Morot 3.0 styck 6%

Purjolök 1.0 bit 1%

Gul lök 2.0 styck 5%

Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%

Korngryn, kärnor 1.0 dl 12%

 

Vitkål ansad 0.5 huvud 12%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Timjan färskhackad 2.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Så lagas lammbog > Äts ej

Om buljong och fond > Äts ej

Tillagning (1 tim 40 min )

  1. Skumma: Lägg köttet i kastrull och täck med vatten. Koka upp och skumma av väl de första 5 minutrarna. 
  2. Tillsätt lagerblad, salt och peppar. Låt köttet sjuda på svag värme tills mört, lätt lossar från benet. Det tar 1-1,5 timme.
  3. Tillbehör: Skala och tärna potatis och morötter. Lägg i kastrullen de sista 20 minuterna.
  4. Ansa och skiva purjolök, lök och selleri. Lägg detta, samt korngryn i köttkoket de sista 10 minuterna.
  5. Finhacka kål och lägg i kastrullen de allra sista minutrarna.
  6. Finhacka persilja och timjan. Tag kastrullen från plattan och tillsätt kryddorna. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Med "lammbog" avses ofta även tjockbringan, som också kan användas. Den är fettrikare och ger extra smak i soppan. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Receptet uppdaterat 2020

Alternativ

Hochpotsoppa (gryta)

Fler recept inom Köttsoppa

Liknande recept som Skotsk lammsoppa