Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2067 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 1%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammbog med ben 1500.0 gram 58%
Vatten till soppa 2.0 liter 0%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Tillbehör:
Potatis 200.0 gram 6%
Morot 3.0 styck 6%
Purjolök 1.0 bit 1%
Gul lök 2.0 styck 5%
Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%
Korngryn, kärnor 1.0 dl 12%
Vitkål ansad 0.5 huvud 12%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Timjan färskhackad 2.0 msk 0%
Kockskolan:
Så lagas lammbog > Äts ej
Om buljong och fond > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 40 min )
- Skumma: Lägg köttet i kastrull och täck med vatten. Koka upp och skumma av väl de första 5 minutrarna.
- Tillsätt lagerblad, salt och peppar. Låt köttet sjuda på svag värme tills mört, lätt lossar från benet. Det tar 1-1,5 timme.
- Tillbehör: Skala och tärna potatis och morötter. Lägg i kastrullen de sista 20 minuterna.
- Ansa och skiva purjolök, lök och selleri. Lägg detta, samt korngryn i köttkoket de sista 10 minuterna.
- Finhacka kål och lägg i kastrullen de allra sista minutrarna.
- Finhacka persilja och timjan. Tag kastrullen från plattan och tillsätt kryddorna. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Med "lammbog" avses ofta även tjockbringan, som också kan användas. Den är fettrikare och ger extra smak i soppan. Läs mer, klicka på ingrediensen.Receptet uppdaterat 2020
Alternativ
Fler recept inom Köttsoppa
Liknande recept som Skotsk lammsoppa
-
Klassisk köttsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Skotsk lammsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Borsch/borsjtj - ukrainsk/rysk rödbetssoppa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk oxsvanssoppa
Tid: 4 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltsoppa av köttrester
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvanssoppa med vitlökskrutonger
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolisoppa med chorizo
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan