Stroganoff på högrev

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stroganoff på högrev

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Högrev nöt benfri

800.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

King solo vitlök

1.0 

styck

el. vitlöksklyftor

4.0 

styck

Matolja (rapsolja)

3.0 

msk

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

Champinjoner

50.0 

gram

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Kalvbuljong avfettad

7.0 

dl

el. kalvfond konc. + vatten

 

 

Creme fraiche

3.0 

dl

Dijonsenap ¤

2.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

Saltgurka

3.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så lagas köttgrytor >

 

 

Så långkokas kött >

 

 

Så lagas högrev >

 

 

Om pot au feu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 929

GBR (GI) / port: 8

Recept: 3716 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 8%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 670 gram)

Ingredienser

Visa:

Högrev nöt benfri 800.0 gram 29%

Gul lök 2.0 styck 3%

King solo vitlök 1.0 styck 1%

el. vitlöksklyftor 4.0 styck Äts ej

Matolja (rapsolja) 3.0 msk 10%

Tomatpuré konserv 2.0 msk 0%

Champinjoner 50.0 gram 0%

Smör normalsaltat 25.0 gram 5%

Kalvbuljong avfettad 7.0 dl 2%

el. kalvfond konc. + vatten Äts ej

Creme fraiche 3.0 dl 26%

Dijonsenap ¤ 2.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Ris 3.0 dl 23%

Saltgurka 3.0 styck 0%

 

Kockskolan:

Så lagas köttgrytor > Äts ej

Så långkokas kött > Äts ej

Så lagas högrev > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Skär kött i bitar. Skala och skiva lök. Skiva svamp.
  2. Bryn svamp i olja och smör. Lägg i gryta. Bryn köttet runtom, lägg i gryta.
  3. Gryta: Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré. Fyll på med kalvfond så att det täcker. Koka upp. Sänk värmen så det bara sjuder. Lägg på ett lock. Sjud i 2-3 timmar. Det är klart när köttet känns mjukt och faller isär lite grann.
  4. Tillsätt creme fraiche. Låt koka i 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Avsluta med dijonsenap.
  5. Tillbehör: Koka samtidigt ris enligt anvisning på förpackningen. Strimla gurka.

Kockens kommentar

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta

Liknande recept som Stroganoff på högrev