 
              
              Frukt- och nötbröd
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 328
 
    
                Kcal / portion: 3733
 
    
                GBR (GI) / port: 52
Recept: 3733 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 16%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Rågsikt 5.0 dl 28%
Havregryn 2.0 dl 7%
Grahamsmjöl 1.0 dl 5%
Filmjölk 4.0 dl 7%
Linfrön hela 1.0 dl 9%
Solrosfrön 1.0 dl 4%
Hasselnötter hackade 1.0 dl 9%
Aprikoser torkade 1.0 dl 3%
Äpple utan skal 1.0 styck 2%
Havssalt 3.0 krm 0%
Svartpeppar 1.0 krm 0%
Honung 3.0 msk 6%
Bikarbonat, natron 2.0 tsk 0%
Bakpulver 1.0 tsk 0%
Rapsolja nötig 1.0 dl 20%
Vattenreduktion bröd -1.6 dl -0%
Kockskolan:
Om filmjölksbröd > Äts ej
Om bakpulverbröd > Äts ej
Skapat av: Svensk Rapsolja
Kock: Kocklandslaget
Tillagning
- Sätt ugnen på 170°C.
- Hacka hasselnötter. Skär aprikoser i långa strimlor. Riv äpple.
- Blanda alla ingredienser i valfri ordning. Häll upp smeten/degen i valfri smord form. Baka i ugnen 50 minuter.
Kockens kommentar
Saftigt, mustigt och läckert nötigt. Smakar nyttigt. Matcha gärna med smör blandat med nötig rapsolja eller syrlig färskost. Receptet är skapat av Patrik Fredriksson från Kocklandslaget.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat filmjölksbröd är runt 35%. Cirka 2 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Bakpulverbröd är det enklaste och snabbaste brödet man kan baka. Degen skall inte knådas eller jäsas, utan så snart bakpulvret blandats ut med övriga ingredienser skall det in i ugnen. Bikarbonat och hjorthornssalt har samma verkan. Läs mer > Baka bakpulverbröd.
Alternativ
Fler recept inom Filmjölksbröd, yoghurlimpa
Liknande recept som Frukt- och nötbröd
- 
                
                    Yoghurtlimpa, filmjölksbröd grundreceptTid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Ulrika 
- 
                
                    Saftigt yoghurtbröd med jästTid: 2 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Havrelimpa med lingon och valnötterTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lisa 
- 
                
                    Busenkel frukt- och frölimpaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Frukt- och nötbrödSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Skärgårdslimpa - filmjölkslimpaTid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Skåvsjöholm 
- 
                
                    Ljus kavring med filmjölkTid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Yoghurtlimpa med chiafrönSvårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Mörkt filmjölksbrödTid: 1 tim 50 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström 
- 
                
                    Hästlimpa, hästbrödTid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    