
Yoghurtlimpa med chiafrön
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 290

Kcal / portion: 2392

GBR (GI) / port: 33
Recept: 2392 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 11%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 6%
Ingredienser
Fullkornsvetemjöl 2.0 dl 17%
Rågsikt 3.0 dl 26%
Chiafrön 0.5 dl 7%
Havrekli 1.0 dl 7%
Solroskärnor 1.0 dl 13%
Linfrön krossade 2.0 msk 4%
Salt 1.0 tsk 0%
Bikarbonat, natron 1.5 tsk 1%
Pomeransskal mald 1.0 tsk 0%
Sirap 2.0 msk 6%
Rapsolja 2.0 msk 9%
Yoghurt naturell 3% 4.0 dl 10%
Vattenreduktion bröd -1.5 dl -0%
Kockskolan:
Om bakpulverbröd > Äts ej
Om filmjölksbröd > Äts ej
Skapat av: Risenta
Tillagning
- Sätt ugnen på 175°C. Smörj brödform med olja.
- Deg: Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Blanda. Tillsätt yoghurt, olja och sirap. Rör ihop till en kladdig deg.
- Häll degen i formen.
- Grädda cirka 75 minuter, eller till innetemperatur 96°C.
- Låt brödet svalna lite. Slå det sedan ur formen. Låt kallna under bakduk.
- Avnjut med färskost, en skiva god ost eller ditt favoritpålägg.
Kockens kommentar
Bakpulverbröd är det enklaste och snabbaste brödet man kan baka. Läs mer > Baka bakpulverbröd.Fler recept inom Filmjölksbröd, yoghurlimpa
Liknande recept som Yoghurtlimpa med chiafrön
-
Yoghurtlimpa, filmjölksbröd grundrecept
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Ulrika
-
Saftigt yoghurtbröd med jäst
Tid: 2 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Havrelimpa med lingon och valnötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lisa
-
Busenkel frukt- och frölimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Frukt- och nötbröd
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Skärgårdslimpa - filmjölkslimpa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Skåvsjöholm
-
Ljus kavring med filmjölk
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Yoghurtlimpa med chiafrön
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Mörkt filmjölksbröd
Tid: 1 tim 50 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Hästlimpa, hästbröd
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan