Yoghurtlimpa med chiafrön

Yoghurtlimpa med chiafrön

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 1

Fullkornsvetemjöl

2.0 

dl

Rågsikt

3.0 

dl

Chiafrön

0.5 

dl

Havrekli

1.0 

dl

Solroskärnor

1.0 

dl

Linfrön krossade

2.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Bikarbonat, natron

1.5 

tsk

Pomeransskal mald

1.0 

tsk

Sirap

2.0 

msk

Rapsolja

2.0 

msk

Yoghurt naturell 3%

4.0 

dl

Matolja (rapsolja)

 

 

Vattenreduktion bröd

-1.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Om bakpulverbröd >

 

 

Om filmjölksbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 290

Kcal / portion: 2392

GBR (GI) / port: 33

Recept: 2392 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 11%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 6%

(Tillagad portion: 824 gram)

Ingredienser

Visa:

Fullkornsvetemjöl 2.0 dl 17%

Rågsikt 3.0 dl 26%

Chiafrön 0.5 dl 7%

Havrekli 1.0 dl 7%

Solroskärnor 1.0 dl 13%

Linfrön krossade 2.0 msk 4%

Salt 1.0 tsk 0%

Bikarbonat, natron 1.5 tsk 1%

Pomeransskal mald 1.0 tsk 0%

Sirap 2.0 msk 6%

Rapsolja 2.0 msk 9%

Yoghurt naturell 3% 4.0 dl 10%

Matolja (rapsolja) 0%

Vattenreduktion bröd -1.5 dl -0%

 

Kockskolan:

Om bakpulverbröd > Äts ej

Om filmjölksbröd > Äts ej

Skapat av: Risenta

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj brödform med olja.
  2. Deg: Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Blanda. Tillsätt yoghurt, olja och sirap. Rör ihop till en kladdig deg.
  3. Häll degen i formen.
  4. Grädda cirka 75 minuter, eller till innetemperatur 96°C.
  5. Låt brödet svalna lite. Slå det sedan ur formen. Låt kallna under bakduk.
  6. Avnjut med färskost, en skiva god ost eller ditt favoritpålägg.

Kockens kommentar

Bakpulverbröd är det enklaste och snabbaste brödet man kan baka. Läs mer > Baka bakpulverbröd.

Fler recept inom Filmjölksbröd, yoghurlimpa

Liknande recept som Yoghurtlimpa med chiafrön