Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 317
 
    
                Kcal / portion: 2425
 
    
                GBR (GI) / port: 40
Recept: 4850 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Grahamsmjöl 4.0 dl 16%
Vetemjöl 6.0 dl 26%
Jäst färsk 50.0 gram 1%
Yoghurt turkisk 10.0 dl 25%
Salt 1.0 tsk 0%
Olivolja 0.5 dl 8%
Linfrön hela 1.0 dl 7%
Solrosfrön 1.0 dl 3%
Sirap 1.0 dl 9%
Vattenreduktion bröd -5.0 dl -0%
Kockskolan:
Om filmjölksbröd > Äts ej
Om ljust matbröd > Äts ej
Så bakas ljust bröd > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim 20 min )
- Deg: Värm yoghurten till 37°C (fingervarmt).
- Smula jästen i en stor bunke och häll på yoghurten. Rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt övriga ingredienser. Blanda degen väl i bunken. Lägg en bakduk över och låt jäsa 45 minuter.
- Forma: Blanda degen igen. Lägg bakplåtspapper i brödformar, eller smörj och bröa formen. Fördela degen i formarna. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Grädda brödet i ugnen i cirka 40 minuter. Testa med sticka att brödet är torrt inuti.
Kockens kommentar
Yoghurten skall vara trögflytande t.ex. turkisk, grekisk eller mezze. Används lättflytande yoghurt behövs lite extra mjöl. Smeten skall vara trögflytande, inte fast och inte rinnig. Yoghurt- och filmjölksbröd bakas oftast med bakpulver, men med jäst som i detta fallet blir brödet luftigare. Läs mer > Baka bakpulvermatbröd.
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat filmjölksbröd är runt 35%. Cirka 2,5 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd. 
Alternativ
Fler recept inom Filmjölksbröd, yoghurlimpa
Liknande recept som Saftigt yoghurtbröd med jäst
- 
                
                    Yoghurtlimpa, filmjölksbröd grundreceptTid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Ulrika 
- 
                
                    Saftigt yoghurtbröd med jästTid: 2 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Havrelimpa med lingon och valnötterTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lisa 
- 
                
                    Busenkel frukt- och frölimpaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Frukt- och nötbrödSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Skärgårdslimpa - filmjölkslimpaTid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Skåvsjöholm 
- 
                
                    Ljus kavring med filmjölkTid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Yoghurtlimpa med chiafrönSvårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Mörkt filmjölksbrödTid: 1 tim 50 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström 
- 
                
                    Hästlimpa, hästbrödTid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    