Busenkel frukt- och frölimpa

Foto: Kungsörnen ¤

Busenkel frukt- och frölimpa

Lägg till ingredienser

Antal limpor: 1

Havregryn

1.0 

dl

Havrekli

1.0 

dl

Grahamsmjöl

2.0 

dl

Dinkel fullkornsmjöl

3.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Bakpulver

2.0 

tsk

Filmjölk

5.0 

dl

Aprikoser torkade

10.0 

styck

Russin

0.5 

dl

Solroskärnor

3.0 

msk

Vattenreduktion bröd

-2.6 

dl

Brödform (2-liters) >

 

 

 

Kockskolan:

 

Om filmjölksbröd >

 

 

Om ljust matbröd >

 

 

Så bakas ljust bröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 2062

GBR (GI) / port: 31

Recept: 2062 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 7%

(Tillagad portion: 781 gram)

Ingredienser

Visa:

Havregryn 1.0 dl 6%

Havrekli 1.0 dl 8%

Grahamsmjöl 2.0 dl 19%

Dinkel fullkornsmjöl 3.0 dl 31%

Salt 1.0 tsk 0%

Bakpulver 2.0 tsk 1%

Filmjölk 5.0 dl 15%

Aprikoser torkade 10.0 styck 8%

Russin 0.5 dl 4%

Solroskärnor 3.0 msk 7%

Vattenreduktion bröd -2.6 dl -0%

Brödform (2-liters) > %

 

Kockskolan:

Om filmjölksbröd > Äts ej

Om ljust matbröd > Äts ej

Så bakas ljust bröd > Äts ej

Skapat av: Kungsörnen

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj en avlång stor brödform. Strimla aprikoser. Rosta solroskärnor i en torr panna.
  3. Blanda alla torra ingredienser. Rör i filmjölk, aprikoser och russin. Rör till en kladdig deg.
  4. Ös upp degen i formen. Strö över solroskärnor.
  5. Grädda mitt i ugnen cirka 45 minuter, tills en sticka är torr när du sticker i den tjockaste delen.
  6. Låt brödet svalna i formen.

Kockens kommentar

Tips! Prova att byta ut de torkade aprikoserna mot torkade äpplen för omväxling. Du kan också använda pumpakärnor istället för solroskärnor på toppen. När brödet börjar bli torrt kan du rosta det.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 2,6 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Yoghurtlimpa

Frukt- och nötbröd

Ljus kavring

Rågsiktsbröd grundrecept

Fler recept inom Filmjölksbröd, yoghurlimpa

Liknande recept som Busenkel frukt- och frölimpa