Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 2

Vetemjöl

6.0 

dl

Grahamsmjöl

5.0 

dl

Rågmjöl grovt

2.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Solrosfrön

1.0 

dl

Linfrön hela

1.0 

dl

Aprikoser torkade

1.0 

dl

Russin

1.0 

dl

Hasselnötskärnor

1.0 

dl

Filmjölk

10.0 

dl

Bikarbonat, natron

1.5 

tsk

Sirap mörk

2.0 

dl

Vattenreduktion bröd

-4.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om filmjölksbröd >

 

 

Om bakpulverbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 2665

GBR (GI) / port: 44

Recept: 5330 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 981 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 6.0 dl 24%

Grahamsmjöl 5.0 dl 19%

Rågmjöl grovt 2.0 dl 7%

Salt 1.0 tsk 0%

Solrosfrön 1.0 dl 3%

Linfrön hela 1.0 dl 6%

Aprikoser torkade 1.0 dl 2%

Russin 1.0 dl 4%

Hasselnötskärnor 1.0 dl 6%

Filmjölk 10.0 dl 12%

Bikarbonat, natron 1.5 tsk 0%

Sirap mörk 2.0 dl 17%

Vattenreduktion bröd -4.0 dl -0%

 

Kockskolan:

Om filmjölksbröd > Äts ej

Om bakpulverbröd > Äts ej

Kock: Tina Nordström

Uppdragsgivare: Citygross

Tillagning (1 tim 50 min + 5 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Deg: Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin och nötter i en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela.
  3. Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet.
  4. Forma: Smörj två 1 1/2-liters brödformar väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll formarna med smeten och strö över lite mjöl.
  5. Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, cirka 1 1/2 timme. Täck med folie om de blir för mörka. Prova med sticka så att de känns torra.
  6. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.

Kockens kommentar

Bakpulverbröd är det enklaste och snabbaste brödet man kan baka. Läs mer > Baka bakpulverbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade muffins är runt 40%. Cirka 50 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Hästlimpa

Yoghurtlimpa

Ljus kavring

Rågsiktsbröd grundrecept

Fler recept inom Filmjölksbröd, yoghurlimpa

Liknande recept som Mörkt filmjölksbröd