Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 264
 
    
                Kcal / portion: 2062
 
    
                GBR (GI) / port: 31
Recept: 2062 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 7%
Ingredienser
Havregryn 1.0 dl 6%
Havrekli 1.0 dl 8%
Grahamsmjöl 2.0 dl 19%
Dinkel fullkornsmjöl 3.0 dl 31%
Salt 1.0 tsk 0%
Bakpulver 2.0 tsk 1%
Filmjölk 5.0 dl 15%
Aprikoser torkade 10.0 styck 8%
Russin 0.5 dl 4%
Solroskärnor 3.0 msk 7%
Vattenreduktion bröd -2.6 dl -0%
Kockskolan:
Om filmjölksbröd > Äts ej
Om ljust matbröd > Äts ej
Så bakas ljust bröd > Äts ej
Skapat av: Kungsörnen
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smörj en avlång stor brödform. Strimla aprikoser. Rosta solroskärnor i en torr panna.
- Blanda alla torra ingredienser. Rör i filmjölk, aprikoser och russin. Rör till en kladdig deg.
- Ös upp degen i formen. Strö över solroskärnor.
- Grädda mitt i ugnen cirka 45 minuter, tills en sticka är torr när du sticker i den tjockaste delen.
- Låt brödet svalna i formen.
Kockens kommentar
Tips! Prova att byta ut de torkade aprikoserna mot torkade äpplen för omväxling. Du kan också använda pumpakärnor istället för solroskärnor på toppen. När brödet börjar bli torrt kan du rosta det.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 2,6 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Alternativ
Fler recept inom Filmjölksbröd, yoghurlimpa
Liknande recept som Busenkel frukt- och frölimpa
- 
                
                    Yoghurtlimpa, filmjölksbröd grundreceptTid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Ulrika 
- 
                
                    Saftigt yoghurtbröd med jästTid: 2 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Havrelimpa med lingon och valnötterTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lisa 
- 
                
                    Busenkel frukt- och frölimpaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Frukt- och nötbrödSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Skärgårdslimpa - filmjölkslimpaTid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Skåvsjöholm 
- 
                
                    Ljus kavring med filmjölkTid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Yoghurtlimpa med chiafrönSvårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Mörkt filmjölksbrödTid: 1 tim 50 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström 
- 
                
                    Hästlimpa, hästbrödTid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    