Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 163
    
                Kcal / portion: 350
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 1399 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 11%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pilgrimsmusslor med skal 8.0 styck 8%
Ostronskivling färsk 150.0 gram 3%
Purjolök 0.5 styck 2%
Smör normalsaltat 1.0 msk 7%
Sås:
Vispgrädde 2.0 dl 51%
Honung 1.0 msk 5%
Hummerfond konc. 3.0 msk 8%
Gräslök 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sås:
Häll grädde, fond och honung i en kastrull.
Låt småkoka tills halva vätskan återstår.
Salta och peppra. - Skiva purjolöken och svampen.
Fräs den mjuk i lite olja eller smör i en panna på medelvärme ca 5 min. - Skiva musslorna på mitten.
Värm smör i panna med lock, medelvärme.
Stek musslorna hastigt 1-2 min under lock.
De är klara när de blivit vita.
Eller servera musslorna råa. - Lägg svamp i en rosett på tallrik, därefter purjolök och musslorna. Garnera med gräslök och sås.
 
Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay
Liknande recept som Pilgrimsrosett (förrätt)
- 
                
                  
                
                Toast Skagen (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Gratinerad krabba
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Västerbottengratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
 - 
                
                  
                
                Räk- och ädelostpaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Halstrade tigerräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                
                    