Litet laxpaket med potatispuré och kantareller

Foto: Jenny Grimsgård, Norsk Fisk ¤

Litet laxpaket med potatispuré och kantareller

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

800.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Vitt vin

8.0 

msk

Rosmarin färsk

2.0 

kvistar

Salt och peppar

 

 

Bakplåtspapper

 

 

Hushållssnöre

 

 

 

Potatispuré

 

 

 

Potatis

1.0 

kilo

Mjölk

2.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kantareller

 

 

 

Kantareller färska

1.0 

liter

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Salt och vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3157 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 539 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 800.0 gram 46%

Olivolja 0.5 dl 12%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Vitt vin 8.0 msk 3%

Rosmarin färsk 2.0 kvistar 0%

Salt och peppar 0%

Bakplåtspapper %

Hushållssnöre %

 

Potatispuré 

Potatis 1.0 kilo 21%

Mjölk 2.0 dl 4%

Smör normalsaltat 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Kantareller 

Kantareller färska 1.0 liter 2%

Smör normalsaltat 25.0 gram 6%

Salt och vitpeppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka tills den är mjuk. Häll av vattnet. Lägg ner smör och mjölk. Mosa till en puré. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Riv bakplåtspapper i ark som är cirka 25x25 cm. Lägg laxfilé i mitten på arken. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Lägg på 2 citronskivor, en rosmarinkvist och en skvätt vitt vin. Vik sedan ihop till ett litet paket. Bind med steksnöre. Lägg paketen på en plåt och sätt in i ugnen 10-15 minuter.
  4. Under tiden steker du kantareller i smör tills de får en härligt gyllenbrun färg. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  5. Servera paketen med purén och kantarellerna. Tips: Jättegott med lite pressgurka till!

Kockens kommentar

Laga fisk i paket är enkelt och blir gott. Det blir också trevligt att servera. Använd elvispen och var inte rädd för smöret när du gör potatispuré.

Passar till

Pressgurka

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Litet laxpaket med potatispuré och kantareller