Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3157 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 800.0 gram 46%
Olivolja 0.5 dl 12%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Vitt vin 8.0 msk 3%
Rosmarin färsk 2.0 kvistar 0%
Potatispuré
Potatis 1.0 kilo 21%
Mjölk 2.0 dl 4%
Smör normalsaltat 2.0 msk 6%
Kantareller
Kantareller färska 1.0 liter 2%
Smör normalsaltat 25.0 gram 6%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka tills den är mjuk. Häll av vattnet. Lägg ner smör och mjölk. Mosa till en puré. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Riv bakplåtspapper i ark som är cirka 25x25 cm. Lägg laxfilé i mitten på arken. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Lägg på 2 citronskivor, en rosmarinkvist och en skvätt vitt vin. Vik sedan ihop till ett litet paket. Bind med steksnöre. Lägg paketen på en plåt och sätt in i ugnen 10-15 minuter.
- Under tiden steker du kantareller i smör tills de får en härligt gyllenbrun färg. Smaksätt med salt och vitpeppar.
- Servera paketen med purén och kantarellerna. Tips: Jättegott med lite pressgurka till!
Kockens kommentar
Laga fisk i paket är enkelt och blir gott. Det blir också trevligt att servera. Använd elvispen och var inte rädd för smöret när du gör potatispuré.Passar till
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Litet laxpaket med potatispuré och kantareller
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan