Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 48

Kcal / portion: 269

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1076 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 1%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Räkskal 500.0 gram 0%
Gul lök 1.0 styck 5%
Purjolök 10.0 cm 2%
el. vitlöksklyftor 1.0 styck 0%
Lättmjölk 1.0 liter 36%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%
Maizena ljus 2.5 msk 6%
Tillbehör:
Räkor skalade 500.0 gram 50%
Skapat av: chefcarl
Tillagning
- Lägg allt utom maizenan i en gryta och koka upp.
- Låt sjuda i 15 minuter.
- Sila ifrån och pressa ur skalen ordentligt.
- Red av med maizena.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med räkor och vad du tycker i tallriken.
Kockens kommentar
Skalmängden är ungefärlig (från ett kilo räkor)Kan bytas mot kräftskal eller andra skal. En gammal regel säger, att man inte ska koka fisk och skaldjursfonder längre än 15 minuter. Då går det "i sill", det kan lätt bli transmak
Fler recept inom Skaldjurssoppa
Liknande recept som Räksoppa
-
Krämig räksoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Clam chowder i bröd
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokosdoftande skaldjursgryta
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Billy Bi, fransk-amerikansk krämig musselsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Seafood Gumbo
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Thailändsk het räksoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kräftsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Bisque de homard, krämig hummersoppa
Tid: 14 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan