Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkskal

500.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Purjolök

10.0 

cm

el. vitlöksklyftor

1.0 

styck

Lättmjölk

1.0 

liter

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

Maizena ljus

2.5 

msk

 

Tillbehör:

 

Räkor skalade

500.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 48

Kcal / portion: 269

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1076 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 1%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 562 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkskal 500.0 gram 0%

Gul lök 1.0 styck 5%

Purjolök 10.0 cm 2%

el. vitlöksklyftor 1.0 styck 0%

Lättmjölk 1.0 liter 36%

Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%

Maizena ljus 2.5 msk 6%

 

Tillbehör:

Räkor skalade 500.0 gram 50%

Skapat av: chefcarl

Tillagning

  1. Lägg allt utom maizenan i en gryta och koka upp.
  2. Låt sjuda i 15 minuter.
  3. Sila ifrån och pressa ur skalen ordentligt.
  4. Red av med maizena.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med räkor och vad du tycker i tallriken.

Kockens kommentar

Skalmängden är ungefärlig (från ett kilo räkor)
Kan bytas mot kräftskal eller andra skal. En gammal regel säger, att man inte ska koka fisk och skaldjursfonder längre än 15 minuter. Då går det "i sill", det kan lätt bli transmak

Fler recept inom Skaldjurssoppa

Liknande recept som Räksoppa