Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 72

Kcal / portion: 336

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1346 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Sejfilé 800.0 gram 49%
Olivolja 0.5 dl 28%
Rödlök 2.0 styck 9%
Paprika röd 1.0 styck 3%
Paprika gul 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Tomater 6.0 styck 8%
Persilja finhackad 3.0 msk 0%
Basilika finhackad 3.0 msk 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200°C. Salta och peppra fisk. Ställ åt sidan. Skålla tomater. Kärna ur och skär i tjocka klyftor. Finhacka vitlök.
- Skär lök i tjocka skivor. Skiva upp paprikan. Värm olivolja. Tillsätt löken. Fräs tills den är mjuk. Tillsätt paprikan och stek i cirka 5 minuter.
- Tillsätt vitlöken och tomaterna. Fräs under lock i cirka 5 minuter. Rör i persilja och basilika. Smaka av med salt och peppar.
- Pensla fisken med olja. Lägg i en eldfast form. Stek i ugn cirka 10 minuter eller tills den är färdig. Droppa pressad citronsaft över. Servera ihop med grönsakerna.
Kockens kommentar
Sej är en härlig matfisk som du kan gör mycket med. Den här ugnsbakade fisken är snabb och enkel att laga till och blir supergod.Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Ugnsbakad sej med tomat, paprika och rödlök
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: