Ugnsbakad sej med tomat, paprika och rödlök

Foto: Alf Börjesson, Norsk Fisk ¤

Ugnsbakad sej med tomat, paprika och rödlök

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sejfilé

800.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Rödlök

2.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Paprika gul

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Tomater

6.0 

styck

Persilja finhackad

3.0 

msk

Basilika finhackad

3.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 72

Kcal / portion: 336

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1346 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 466 gram)

Ingredienser

Visa:

Sejfilé 800.0 gram 49%

Olivolja 0.5 dl 28%

Rödlök 2.0 styck 9%

Paprika röd 1.0 styck 3%

Paprika gul 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Tomater 6.0 styck 8%

Persilja finhackad 3.0 msk 0%

Basilika finhackad 3.0 msk 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C. Salta och peppra fisk. Ställ åt sidan. Skålla tomater. Kärna ur och skär i tjocka klyftor. Finhacka vitlök.
  2. Skär lök i tjocka skivor. Skiva upp paprikan. Värm olivolja. Tillsätt löken. Fräs tills den är mjuk. Tillsätt paprikan och stek i cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt vitlöken och tomaterna. Fräs under lock i cirka 5 minuter. Rör i persilja och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  4. Pensla fisken med olja. Lägg i en eldfast form. Stek i ugn cirka 10 minuter eller tills den är färdig. Droppa pressad citronsaft över. Servera ihop med grönsakerna.

Kockens kommentar

Sej är en härlig matfisk som du kan gör mycket med. Den här ugnsbakade fisken är snabb och enkel att laga till och blir supergod.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Ugnsbakad sej med tomat, paprika och rödlök