Club sandwich med kryddiga sötpotatis frites

Foto: Medlemsrecept

Club sandwich med kryddiga sötpotatis frites

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Club sandwich

 

 

 

Fläskfilé

400.0 

gram

Bacon

140.0 

gram

Tomat skivad

2.0 

styck

Mörkt formbröd

8.0 

skivor

Smör till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

Sallat

4.0 

blad

 

Currykryddad gurkmajonnäs

 

 

 

Majonnäs äkta

2.0 

dl

Bostongurka

1.0 

dl

Curry ¤

1.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 

Sötpotatisfrites

 

 

 

Sötpotatis

4.0 

styck

Timjan färskhackad

3.0 

msk

Honung

1.0 

msk

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Flingsalt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 994

GBR (GI) / port: 16

Recept: 3977 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 11%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 514 gram)

Ingredienser

Visa:
Club sandwich 

Fläskfilé 400.0 gram 10%

Bacon 140.0 gram 12%

Tomat skivad 2.0 styck 0%

Mörkt formbröd 8.0 skivor 18%

Smör till stekning 0%

Salt och peppar 0%

Sallat 4.0 blad 0%

 

Currykryddad gurkmajonnäs 

Majonnäs äkta 2.0 dl 34%

Bostongurka 1.0 dl 2%

Curry ¤ 1.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

 

Sötpotatisfrites 

Sötpotatis 4.0 styck 20%

Timjan färskhackad 3.0 msk 0%

Honung 1.0 msk 2%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Flingsalt 0%

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop ingredienserna till majonnäsen. Ställ kallt.
  2. Skala sötpotatis, skär i stavar, lägg på plåt.
  3. Blanda olivolja, honung, timjan och pressad vitlök i en skål.
  4. Häll oljeblandningen över potatisklyftorna, blanda. Sätt plåten i ugnen. Låt bakas i 20-30 min.
  5. Putsa filé, skär i knappt centimetertjocka skivor, banka ut. Stek i rikligt med smör, krydda med salt och peppar.
  6. Dela baconskivorna, knaperstek, låt torka på hushållspapper.
  7. Skiva tomaterna.
  8. Rosta brödet hastigt. Bred rikligt med majonnäs på samtliga av brödskivorna. Lägg på sallad, fläskfilé, tomat och bacon på fyra av brödskivorna. Lägg resterande fyra brödskivor som lock. Tryck till ordentligt. Dela smörgåsarna på diagonalen. Fäst med tandpetare.
  9. Servera med sötpotatispommes samt valfritt grönt.

Kockens kommentar

Signifikativt för en club sandwich är att den består av en smörgås på en smörgås – en s.k. »double-decker». Mellan brödskivorna finns sedan ett flertal lager av diverse pålägg. Traditionellt sett innehåller en club sandwich kalkon, bacon, sallat, tomat och majonnäs. Vanligen serverad med en handfull spröda pommes frites.

Det är givetvis aldrig fel att vara traditionell. Här har jag dock valt att utveckla ett redan vinnande koncept till att bli – om möjligt – än mer vinnande. Min club sandwich består därför av två skivor mustigt dinkelbröd, utbankad fläskfilé, knaperstekt bacon, spröd sallat, solmogen tomat samt currykryddad gurkmajonnäs. Allt serverat med timjan och vitlökskryddade sötpotatisfrites.

Smaklig spis!

Alternativ

Clubsandwich med kyckling

Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar

Liknande recept som Club sandwich med kryddiga sötpotatis frites