Bookmaker på hälleflundra

Foto: Ingvar Eriksson, Norsk Fisk ¤

Bookmaker på hälleflundra

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hälleflundra filé

600.0 

gram

Lantbröd ljust

0.5 

st stor

Räkor skalade

240.0 

gram

Rödlök

0.5 

styck

Dijonsenap ¤

0.8 

msk

Pepparrot

0.8 

msk

Creme fraiche

0.5 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Tomater

1.5 

styck

Romansallat

0.8 

kruka

Smör till stekning

2.0 

msk

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 462

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1847 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 10%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 309 gram)

Ingredienser

Visa:

Hälleflundra filé 600.0 gram 45%

Lantbröd ljust 0.5 st stor 4%

Räkor skalade 240.0 gram 14%

Rödlök 0.5 styck 2%

Dijonsenap ¤ 0.8 msk 1%

Pepparrot 0.8 msk 0%

Creme fraiche 0.5 dl 9%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Tomater 1.5 styck 1%

Romansallat 0.8 kruka 1%

Smör till stekning 2.0 msk 10%

Olivolja till stekning 2.0 msk 12%

Salt 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (20 min )

  1. Skala och finhacka rödlök. Blanda med räkor och crème frâiche. Tillsätt dijonsenap och riven pepparrot. Rör ihop och smaksätt med citronsaft och salt.
  2. Skär hälleflundra i cirka 2 cm tjocka skivor. Salta lätt. Låt ligga framme i minst 30 min i rumstemperatur.
  3. Plocka salladsblad. Skiva tomater. Skiva lantbröd. Stek skivorna gyllenbruna i lika delar smör och olivolja.
  4. Fortsätt sedan att steka fisken. Stek fisken cirka 2 minuter på varje sida. Bygg ihop din egen bookmaker sandwich.

Kockens kommentar

Fisk är bra om du ska laga mat till många.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Bookmaker på hälleflundra