Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 462

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1847 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 10%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hälleflundra filé 600.0 gram 45%
Lantbröd ljust 0.5 st stor 4%
Räkor skalade 240.0 gram 14%
Rödlök 0.5 styck 2%
Dijonsenap ¤ 0.8 msk 1%
Pepparrot 0.8 msk 0%
Creme fraiche 0.5 dl 9%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Tomater 1.5 styck 1%
Romansallat 0.8 kruka 1%
Smör till stekning 2.0 msk 10%
Olivolja till stekning 2.0 msk 12%
Salt 0%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (20 min )
- Skala och finhacka rödlök. Blanda med räkor och crème frâiche. Tillsätt dijonsenap och riven pepparrot. Rör ihop och smaksätt med citronsaft och salt.
- Skär hälleflundra i cirka 2 cm tjocka skivor. Salta lätt. Låt ligga framme i minst 30 min i rumstemperatur.
- Plocka salladsblad. Skiva tomater. Skiva lantbröd. Stek skivorna gyllenbruna i lika delar smör och olivolja.
- Fortsätt sedan att steka fisken. Stek fisken cirka 2 minuter på varje sida. Bygg ihop din egen bookmaker sandwich.
Kockens kommentar
Fisk är bra om du ska laga mat till många.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Bookmaker på hälleflundra
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan