Tempurasparris med citrondipp (förrätt)

Foto: Altia folkOfolk

Tempurasparris med citrondipp (förrätt)

Lägg till ingredienser

Portioner: 10

Äggula

1.0 

styck

Vetemjöl

2.0 

dl

Vatten kallt

3.0 

dl

Fänkålsfrön mald

0.5 

tsk

Ancho chilipulver

0.5 

tsk

Salt och peppar

 

 

 

Morot mini

10.0 

styck

Grön sparris färsk

10.0 

styck

Frityrolja till fritering

 

 

 

Dippsås:

 

Äggula

2.0 

styck

Dijonsenap ¤

1.0 

msk

Rapsolja neutral

3.0 

dl

Citronskal

1.0 

styck

Äpple Granny Smith

1.0 

styck

Sardellfilé i burk

2.0 

styck

 

Sallad:

 

Romansallat

5.0 

blad

Ärtskott

100.0 

gram

Pumpakärnor

3.0 

msk

Rödlök

1.0 

styck

Oliver svarta avrunna

5.0 

styck

Olivolja

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om tempura >

 

 

Tempuramix

 

 

Färdig tempurasås }

 

 

Så friterar man >

 

 

Så friteras grönsaker >

 

 

Om frityrsmet >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Skåne Akvavit

Kryddat brännvin
Pris: 235 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 360

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3604 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 21%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 152 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggula 1.0 styck 1%

Vetemjöl 2.0 dl 12%

Vatten kallt 3.0 dl 0%

Fänkålsfrön mald 0.5 tsk 0%

Ancho chilipulver 0.5 tsk 0%

Salt och peppar 0%

 

Morot mini 10.0 styck 3%

Grön sparris färsk 10.0 styck 1%

Frityrolja till fritering Äts ej

 

Dippsås:

Äggula 2.0 styck 3%

Dijonsenap ¤ 1.0 msk 0%

Rapsolja neutral 3.0 dl 66%

Citronskal 1.0 styck 0%

Äpple Granny Smith 1.0 styck 1%

Sardellfilé i burk 2.0 styck 0%

 

Sallad:

Romansallat 5.0 blad 0%

Ärtskott 100.0 gram 1%

Pumpakärnor 3.0 msk 4%

Rödlök 1.0 styck 2%

Oliver svarta avrunna 5.0 styck 1%

Olivolja 1.0 msk 3%

 

Kockskolan:

Om tempura > Äts ej

Tempuramix Äts ej

Färdig tempurasås } Äts ej

Så friterar man > Äts ej

Så friteras grönsaker > Äts ej

Om frityrsmet > Äts ej

Uppdragsgivare: Altia

Tillagning

  1. Förbered: Skala morötter och dela på längden. Blanchera, lägg i kokande vatten och koka 1-3 minuter. Kyl sedan i isvatten och lägg på en handduk eller papper. Putsa sparris och dela på längden.
  2. Dippsås: Mixa äggulorna med senap, sardeller och citronskal. Tillsätt oljan droppvis under vispning till en fast majonnäs. Vid servering: Skala äpple och riv på rivjärn. Blanda i majonnäsen. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Sallad: Rosta pumpakärnor i torr panna. Skala och finstrimla lök. Skär oliver i skivor. Blanda alla ingredienser strax före servering och vänd runt med lite olivolja. Serveras som tillbehör.
  4. Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man. Oljan skall vara het när paneringen är klar.
  5. Panering: Blanda ägg, mjöl och fänkålsfrön samt anchochili med en träslev eller gaffel. Späd sedan med vatten. Det skall vara lite klumpar kvar.
  6. Fritera: Mjöla sparris och morot. Doppa i tempurasmeten och fritera rotfrukterna tills de blir knapriga. Tag upp med en hålslev. Låt rinna av på lite papper. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Recept skapat av Krister Dahl från kocklandslaget.

Passar till

Tempura frityrsmet

Friterad persilja

Fler recept inom Gröna förrätter

Liknande recept som Tempurasparris med citrondipp (förrätt)