Fiskfilè i ugnen

Fiskfilè i ugnen

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fiskfiléer

600.0 

gram

Västerbotten hårdost

150.0 

gram

Örtkryddor finhackad

4.0 

msk

Äggula

1.0 

styck

Matolja (rapsolja)

0.5 

dl

Salt

0.5 

tsk

Peppar

2.0 

krm

Vinäger

0.5 

tsk

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 510

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2040 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 357 gram)

Ingredienser

Visa:

Fiskfiléer 600.0 gram 23%

Västerbotten hårdost 150.0 gram 28%

Örtkryddor finhackad 4.0 msk 0%

Äggula 1.0 styck 3%

Matolja (rapsolja) 0.5 dl 19%

Salt 0.5 tsk 0%

Peppar 2.0 krm 0%

Vinäger 0.5 tsk 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 26%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Riv ost. Mixa örter, äggula, och olja till en grön smet. Tillsätt vinägern och ¼ av osten och rör om. Skrapa över till en bunke. Vänd i resterande ost, salt och peppar.
  4. Lättsalta filéerna runt om och lägg ut dem på ett smort fat. Fördela ostmassan tunt över filéerna. Gratinera cirka 7 minuter tills fisken är vit och ytan fått färg.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Fiskfilè i ugnen