
Fiskfilè i ugnen
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 510

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2040 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fiskfiléer 600.0 gram 23%
Västerbotten hårdost 150.0 gram 28%
Örtkryddor finhackad 4.0 msk 0%
Äggula 1.0 styck 3%
Matolja (rapsolja) 0.5 dl 19%
Salt 0.5 tsk 0%
Peppar 2.0 krm 0%
Vinäger 0.5 tsk 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 26%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och koka potatis.
- Riv ost. Mixa örter, äggula, och olja till en grön smet. Tillsätt vinägern och ¼ av osten och rör om. Skrapa över till en bunke. Vänd i resterande ost, salt och peppar.
- Lättsalta filéerna runt om och lägg ut dem på ett smort fat. Fördela ostmassan tunt över filéerna. Gratinera cirka 7 minuter tills fisken är vit och ytan fått färg.
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Fiskfilè i ugnen
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: